Nyheter

Solna strand ska bli en grön och levande stadsdel

En avsiktsförklaring har signerats mellan Solna stad och fastighetsägarna Lundbergs Fastigheter, Humlegården, Vasakronan och Fabege som alla verkar i Solna strand. Den gemensamma visionen är att skapa en livskraftig och grön stadsdel – nära allt vid Mälarens vatten.

Solna strands unika läge vid vattnet och goda kommunikationer lägger grunden för den nya gröna levande stadsdelen.

– Tillsammans med fastighetsägarna är vi nu överens om ett nära och bra samarbete för att utveckla Solna strand. En rad insatser kommer att genomföras i området på kort och lång sikt. Redan nu i sommar kommer vi till exempel erbjuda ungdomar sommarjobb där, säger Emelie Grind, chef för samhällsbyggnadsförvaltningen i Solna stad.

I ett nära samarbete med områdets aktörer genomförs nu insatser för att göra stadsdelen attraktivare, tryggare och mer levande. Till exempel ska entrén till området från tunnelbanan förbättras och strandpromenaden utvecklas.

För att nå den gemensamma visionen har Solna strands fastighetsägarforum bildats. Forumet består av fastighetsägarna i Solna strand, bland andra Lundbergs Fastigheter, i samverkan med Solna stad.

– Solna strand har ett fantastiskt läge intill Mälarens vatten där Stockholm city nås snabbt och smidigt oavsett hur man reser. Vi ser en stor potential här och tillsammans med andra fastighetsägare och Solna stad vill vi vara med och utveckla Solna strand till en modern och attraktiv stadsdel. Undertecknandet av avsiktsförklaringen är ett viktigt steg för att kunna göra verklighet av den gemensamma visionen och vi ser fram emot det fortsatta samarbetet, säger Henrik Aldebo, Teknisk förvaltare på Lundbergs Fastigheter och representant i Solna strands fastighetsägarforum.