Nyheter

CTC har utsett Johan Bergström till marknads- och exportchef för CTC värmepumpar

Johan kommer senast som exportchef för CTC värmepumpar och har sedan tidigare en gedigen erfarenhet inom både marknad och svensk- och internationell försäljning där han framgångsrikt verkat i de globala marknaderna med betydande försäljningsstrategier.

Marknaden för värmepumpar har en fortsatt ljus framtid, samtidigt ökar konkurrensen för varje år som går. Tomas Haglund, VD på CTC, menar att det är viktigt att ha en försäljnings- och marknadsorganisation med fokus på lönsam tillväxt, som samtidigt jobbar vidare med utvecklingen av CTC som premiumvarumärke.

– Johan är en mycket resultatdriven person med bred erfarenhet av försäljning, kommunikation och marknadsutveckling. Under hans ledarskap ska vi värna om allt det som är bra och framgångsrikt i dagens organisation, samtidigt som vi adderar nya arbetssätt och idéer, inte minst för internationell tillväxt, säger Tomas Haglund.

Johans uppdrag innebär fullt fokus på den internationella marknaden för CTC värmepumpar och kommer att bestå av ett nära och förstärkt samarbete med utvecklingsavdelningen samt de internationella syster- och dotterbolagen inom CTC.

– Jag ser fram emot att arbeta tillsammans med vårt team, inte bara för att expandera vår närvaro globalt utan också för att fortsätta driva på vår agenda för hållbarhet och innovation. Med vår lokala förankring i Ljungby, med egen produktion, stark produktutveckling och med stöd från vår ägare Nibe, har CTC en unik position på marknaden. Detta ger oss goda förutsättningar på en nu snabbväxande europeisk värmepumpmarknad, säger Johan Bergström.

Samtidigt som man siktar på att utöka sin närvaro på den snabbt växande europeiska värmepumpmarknaden, kommer organisationen att ha fortsatt hög prioritet på den svenska marknaden.

– Sverige utgör basen för vår verksamhet och arbetet med att förstärka vår närvaro och våra marknadsandelar här hemma, har högsta prioritet under Ulf Göthenqvist ledarskap, som fortsatt är försäljningschef för CTC i Sverige, AVSLUTAR Tomas Haglund.

Johan Bergströms nya roll som marknads- och exportchef för CTC värmepumpar gäller från och med den 9:e april 2024.