Nyheter

SmartCraft förvärvar Locka Group

SmartCraft ASA har förvärvat Locka Group AB, ett ledande svenskt SaaS-företag inom 3D-visualisering, kundinteraktion och eftermarknadsservice.

– De senaste sju åren har SmartCraft framgångsrikt välkomnat och integrerat 10 mjukvaruföretag till vår koncern. Integrationen av dessa företag har inte bara skett smidigt, utan har även möjliggjort betydande synergier. Vi ser fram emot att välkomna Lockas team till SmartCraft och att integrera deras specialiserade, SaaS-baserade mjukvarulösningar i vårt utbud. Lockas expertis inom 3D-visualisering, kundinteraktion och eftermarknadsservice kompletterar perfekt vår befintliga portfölj och stärker vårt erbjudande till byggindustrin, enligt Gustav Line, VD för SmartCraft.

Locka utmärker sig med sina avancerade och användarvänliga verktyg för 3D-visualisering, hantering av valmöjligheter, ärendehantering och kundkommunikation, speciellt anpassade för byggföretag och fastighetsutvecklare.

– Locka har haft en del utmaningar, men står nu starkt med organisk tillväxt och positiva marginaler. Vår erfarenhet av att förbättra prestandan, tillväxten och marginalerna för de företag vi förvärvar ger oss goda förutsättningar att göra detsamma för Locka. Vi kommer att applicera våra beprövade metoder för att justera Lockas affärsmodell, förstärka företagets återkommande intäkter och främja försäljning mot ARR, på samma sätt som vid tidigare förvär, fortsätter Gustav Line.

Johan Corke, VD för Locka:

– Vi är ser fram emot att bli en del av SmartCraft-teamet och inleda detta nya kapitel av lönsam tillväxt inom koncernen. Kulturen hos SmartCraft med expertisen inom programvara för byggbranschen och ett framgångsrikt arbetssätt med att bygga SaaS-företag för denna industri, känns som ett naturligt och positivt steg för oss på Locka.

Under 2023 rapporterade Locka intäkter på 37 miljoner SEK (EBITDA marginal 10%) och med en positiv start 2024 visade företaget en organisk tillväxt de två första månaderna på 3% och en EBITDA-marginal på 16%. Genom köpet av Locka befäster SmartCraft sitt åtagande och stärker sin position som ledare inom digitala lösningar för byggsektorn.

På bilden: Gustav Line och Johan Corke