Nyheter

Contractor Mark satsar offensivt i Umeå

Contractor Mark i Umeå blir nu ett eget aktiebolag och satsar offensivt på att växa på den lokala marknaden för mark- och anläggningsarbeten. Som ett led i satsningen söker företaget projektchef, arbetsledare och yrkesarbetare.

– Vi har haft en positiv utveckling i Umeå sedan starten och ser stora möjligheter att expandera, säger Daniel Lundmark, vd på Contractor Mark i Umeå AB.

Contractor Mark har funnits i Umeå i 2,5 år som en filial till Contractor Mark i Skellefteå och omsatte det senaste verksamhetsåret runt 30 miljoner kronor. Nu växlar verksamheten – som i dag har tio yrkesarbetare och fyra tjänstemän – upp och blir den 1 maj ett eget bolag inom Contractor-koncernen.

– Vi vill ta nästa steg i vår utveckling, stå mer på egna ben och tydliggöra att vi är ett lokalt företag i Umeå. Det är rätt läge nu att göra detta så att vi står rustade för vidare utveckling när konjunkturen vänder, säger Daniel Lundmark.

Han ser det som en styrka att företaget är litet och familjärt när de söker ny personal.

– Vi är den engagerade och hungriga utmanaren. Vi har en skön känsla i gruppen där alla känner alla och den kommer vi vara noga med att behålla även när vi ska bli fler. Jag tror att vi bland annat kan vara ett lockande alternativ för dem som jobbat länge på större bolag och vill testa något nytt.

Contractor Marks nisch har blivit lite udda uppdrag som andra aktörer tycker är för jobbiga.

– Vi är bra på specialprojekt, men kan även ta hand om konventionella mark- och anläggningsjobb. Utöver den egna personalstyrkan i Umeå har vi även ett nära samarbete med Contractor Mark i Skellefteå. Vi kompletterar varandra bra och täcker upp ett större geografiskt område tillsammans.