Nyheter

Nu invigs Byggelements nya fabrik i Hallstahammar

För fyra år sedan bestämde Byggelement för att leda omställningen i  branschen och bli marknadsledande inom klimatförbättrad betongprefab. Företaget introducerade ECO-Prefab, där man ersätter en del av cementen med alternativa bindemedel. Dessutom använder man armering av återvunnet stål, grön el i fabrikerna och försöker lasta beställningar på tåg när det är möjligt.

Tillsammans med sina kunder har Byggelement sedan dess minskat koldioxidutsläppen med över 15 000 ton, samtidigt som man vuxit som bolag. För att minska klimat- avtrycket ytterligare behövde man modernisera och industrialisera tillverkningen.

Det ledde till visionen om New Industry – norra Europas mest högteknologiska fabriker för prefabtillverkning. Byggelement har investerat en halv miljard i en ny plattbärlagsfabrik i Ucklum, utanför Stenungsund och en ny väggfabrik i Hallstahammar, båda med hög grad av automation och robotteknik.

Nu är det dags för det slutliga steget i expansionen – att inviga den nya fabriken i Hallstahammar.

Här kommer man nu att producera betongelement med minst halverad mängd cement, storskaligt och på ett väldigt kostnadseffektivt sätt.