Nyheter

Corteco expanderar i Stor-Stockholm

Förvärvet av Plåtslagaren GH Johansson AB (nedan Plåtslagaren) förstärker Cortecos erbjudande inom traditionellt byggnadsplåtslageri för tak och fasad, tätskikt, sedum samt servicearbeten för byggföretagen, offentliga kunder, privata fastighetsägare och bostadsrättsföreningar.

Plåtslagaren är ett erfaret företag med säte i Stockholm. Bolaget grundades redan 1982 av Gustav Johansson och har fram till 2021 bedrivits inom familjen. Håkan Torhult är VD sedan 2022 och bolaget kommer fortsätta att ledas av Håkan Torhult.

– Jag ser fram emot att fortsätta driva Plåtslagaren som en del av Corteco och tillsammans med övriga bolag i gruppen kunna erbjuda en bredare palett av tjänster till existerande och framtida kunder, kommenterar Håkan Torhult.

– Vi fortsätter enligt vår förvärvsstrategi att söka de främsta företagen i branschen med starkt ledarskap, sund syn på etik och moral samt en stark vilja att utvecklas. Cortecos ambition är att alltjämt vara den bästa ”familjen” för entreprenörsledda bolag inom renovering och underhåll av fastigheters yttre skal. Plåtslagaren blir en riktigt bra pusselbit för Corteco med precis den kompetens, erfarenhet och passform som vi letar efter, säger Fredrik Furgårdh, VD Corteco.

Plåtslagaren har sitt säte i Stockholm och utför projekt i Stockholms län med verkstäder i Stockholm och Norrtälje.

Plåtslagaren är specialiserad på att genomföra traditionellt byggnadsplåtslageri för tak och fasader, såsom koppararbeten, bandtäckningar men också tätskikt, sedum, taksäkerhet, takmålningar, snöskottning samt servicearbeten för fastigheters yttre skal inom renoveringar och nybyggnation åt byggföretagen, offentliga kunder, privata fastighetsägare och bostadsrättsföreningar.

Med 40 års erfarenhet är man en trygg, stabil och kvalitetsorienterad partner för projektmarknaden. Plåtslagaren ”Vi Kröner Stadens Tak”. För mer information, se https://www.platslagaren.se

Corteco är en partner för fastighetsägare i hållbar renovering av fastigheters yttre skal.

Corteco skapades i juli 2022 av Celero Capital genom förvärv av flera specialistföretag som samlat kan erbjuda en helhetslösning för renovering och underhåll av fastigheters yttre skal.