Nyheter

Kristdemokraterna: ”Hur länge kan vi bygga städer som folket inte vill bo i?”

”Det som gör mig orolig är motviljan mot att faktiskt ta in invånarna i beslutsrummet.”

Det skriver Simon Berneblad (KD) som vill se en skönhetsjury i Hässleholm i en debattartikel i Dagens Samhälle:

”Hässleholm har rankats som Sveriges tredje fulaste stad av föreningen Arkitektupproret, skåningar pratar om staden som den tråkiga och sömniga lillebrodern till Kristianstad, medan hässleholmarna själva är stolta – men ofta kritiska till hur delar av staden formas.”

”Det ena stora projektet efter det andra startas, och det kan vara allt ifrån höghastighetståg på höjden till bebyggelse i betong och inglasade höghus. Att Hässleholm skulle få en ”skyline” var det få som trodde.”

Läs hela debattartikeln här:

https://www.dagenssamhalle.se/opinion/debatt/hur-lange-kan-vi-bygga-stader-som-folket-inte-vill-bo-i/