Nyheter

Smart färg förstärker wifi-signalerna

De svenska hemmen blir allt mer uppkopplade. Allt från smarta lås och utrustning för belysning till intelligenta hushållsmaskiner och laddstationer är numera en vanlig syn hemma hos landets husägare. Det ställer dock stora krav på det trådlösa nätverket. En dålig wifi-signal kan göra livet surt för smarta hem-entusiasten.

Nu kommer Yale Gulfärg – en smart färg som förstärker wifi-signalerna. Färgen har fullt stöd för Wifi 6 (802.11ax), men är även bakåtkompatibel och helt oberoende av vilken router som används. Tekniken bakom färgen är dock experterna på Yale fåordiga om.

– Det här kommer att revolutionera marknaden för smarta hem, säger Douglas Amarillo, utvecklingschef på Yale, på en knastrig telefonlinje från Yucatán-halvön, där han just nu spånar på fler innovationer.

De höga utvecklingskostnaderna gör dock att Yale Gulfärg endast kommer att vara tillgänglig under exakt ett år från dagens datum.