Nyheter

En revolutionerande produkt för byggbranschen

Hilti, lanserar nu Hilti EXO T-22, designad för att göra arbetet enklare och bekvämare. Denna innovativa lösning förändrar hur tunga och repetitiva uppgifter utförs på arbetsplatsen.

Verktygskranen Hilti EXO T-22 har utvecklats speciellt för att minska trötthet och stress i överkroppen vid repetitiva uppgifter från höft- till huvudhöjd. God arbetsergonomi är avgörande för att undvika muskel- och skelettproblem, och EXO T-22 är en effektiv lösning för att undvika detta.

– Vi är stolta över att vara först i världen, förutom USA, att adoptera denna teknik från Hilti. Vi ser fram emot att erbjuda våra kunder ett verktyg som inte bara förbättrar effektiviteten, utan också bidrar till ökat välbefinnande på arbetsplatsen, säger Sindre Dyb, produktchef på norska Motek.

Så här fungerar det

EXO-T-22 omfördelar kontinuerligt och automatiskt verktygets vikt till höfterna under arbetet. Systemet har motoriserade remskivor som styrs av intelligent mjukvara. Resultatet är att mejslar och borrhammare upp till 17 kg känns nästan viktlösa. Det gör att du kan arbeta mycket bekvämare och med en bättre hållning när du gör uppgifter i höft-till-huvud-höjd.

Maximal produktivitet

Att hitta folk att utföra tungt arbete som mejsling och upprepad borrning kan vara en utmaning. Eftersom EXO-T-22 ger praktiskt taget viktlös hantering av verktyg, hjälper den fler människor att utföra sådana jobb. Även tyngre verktyg kan användas som bidrar till att öka hastigheten och effektiviteten. EXO T-22 ger upp till 30 % snabbare utförande av ansträngande arbetsuppgifter, eftersom du kan arbeta med större precision.

EXO T-22 använder Nuron-batterier.

Installation och användning

EXO T-22 fäster på kroppen som en ryggsäck, justeras enkelt med höft- och axelremmarna och verktyget placeras i en av de robusta verktygshållarna. Den integrerade fjärrkontrollen ger användaren full kontroll.

De företag som investerar i Hilti EXO T-22 kommer inte bara att uppnå ökad produktivitet, utan också säkerställa bättre arbetsvillkor för sina anställda. Motek erbjuder hjälp och utbildning för att maximera användbarheten av detta innovativa verktyg.