Nyheter

Villaägarnas riksförbund: ”Villor rasar i värde på grund av solcellsparker!”

”Villaägarnas riksförbund: Värdet på kan halveras – fastighetsägare måste kompenseras.  Storskalig solkraft expanderar kraftigt i Sverige. Men samtidigt som den är en ren energikälla som inte släpper ut koldioxid, finns det en baksida.”

Det skriver Jonathan Lindgren, Samhällspolitisk expert, Villaägarnas riksförbund i en debattartikel i Aftonbladet:

”Småhusägare kommer i kläm när deras fastigheter omsluts av solcellsparker på hundratals kvadratmeter.”

”Den snabba etableringen sker i dag på ett i det närmaste okontrollerat sätt. Bara under januari har exempelvis Länsstyrelsen i Örebro registrerat 10 ansökningar om solkraftsparker, att jämföra med 28 under hela 2023. Regeringen måste agera för att få ordning på etableringen.”

”De unga familjer som kontaktar Villaägarnas riksförbund nu har uppfyllt sin dröm om en villa på landet. De har byggt hus där markpriserna är resonabla, naturen nära och det digitala distansarbetet genomförbart.”

Läs hela debattartikeln här:

https://www.aftonbladet.se/debatt/a/wAM6gM/villor-rasar-i-varde-pa-grund-av-solcellsparker