Nyheter

Locum vinner Håll Nollans arbetsmiljöpris 2024

Under Construction Summit i Stockholm delades Håll Nollans arbetsmiljöpris 2024 ut. Det var sjätte gången priset delas ut till ett team som gjort skillnad för arbetsmiljön. De som tog hem årets upplaga av priset är team Södersjukhuset, Locum!

Håll Nollans arbetsmiljöpris uppmärksammar team som gjort skillnad gällande de absolut viktigaste frågorna för bygg- och anläggningsbranschen – att alla på arbetsplatsen kommer hem oskadda efter varje arbetsdag.

Arbetsmiljöpriset 2024 delades idag ut till Locum och team Södersjukhuset för deras engagemang i att skapa förutsättningar för att driva säkra projekt. Juryns motivering: Vinnarteamet är ett team som vågat pröva nya vägar för att nå en bättre arbetsmiljö på sina byggprojekt.

Genom dialog mellan byggherre, entreprenör och drift så fick teamet bra insikt vad man i sin roll kunde göra för att skapa goda förutsättningar för alla inblandade. Idag har teamet ett arbetssätt som skapar en säker byggproduktion och dessutom kan den dagliga verksamheten bedrivas med minsta möjliga störningar.

Teamet från Locum som arbetat med logistik och samordning på Södersjukhuset i Stockholm ville säkerställa att entreprenörerna inte skulle konkurrera gällande arbetsmiljö. Därför valde Locum att själva ansvara för att skapa de förutsättningar som entreprenörerna behöver för att kunna arbeta säkert.

Byggprojekten på sjukhuset har dessutom pågått parallellt med den dagliga verksamheten, vilket bidragit till extra utmaningar. I nära samarbete med sjukhusverksamheten har teamet lagt stort fokus på att planera och samordna de olika byggprojekten vilket resulterat i minimala störningar.

Så här säger Håll Nollans vd, Ulrika Dolietis om priset och finalist-teamen:

– Varje år har jag äran att dela ut Håll Nollans arbetsmiljöpris och varje år säger jag att det är en av mina absolut roligaste arbetsuppgifter och så är det även i år. Alla nominerade håller en mycket hög nivå och de tre finalisterna i år var otroligt jämna. Juryn hade ett svårt uppdrag i år och efter omröstning stod det klart att det var Projektsamordningsteamet på Södersjukhuset, Locum som skulle utses till vinnare.