Nyheter

Röda kulörer från Jotun DEMIDEKK

I Jotuns nya färgkarta med vackra utomhuskulörer återfinns ett flertal röda och rosa toner som ger ett varmt och välkomnande uttryck på skandinaviska fasader. De högkvalitativa färgerna är speciellt framtagna för skandinavisk arkitektur och miljö och garanterar dig ett hållbart och vackert resultat som du kommer att glädjas åt år efter år.

– En bra husfärg ska passa alla årstider! När löven faller från träden och marken är täckt av snö kommer husfasaden att se annorlunda ut än under varma sommardagar, när huset är omgivet av grönt gräs och frodiga trädgårdar. En väl genomtänkt palett säkerställer att huset harmonierar med sin omgivning året runt och välkomnar dig hem varje dag, säger Birgit Torkildsby, Regional Colour Manager på Jotun.

Få kulörer är lika traditionsrika och kännetecknande för skandinaviska hem som rött. Från små stugor och lador till stora trävillor eller skolor – rött har i alla tider varit ett självklart val som har präglat och berikat både kust och land genom historien.

Rött är en välkomnande kulör som med sin starka närvaro skapar energi, trygghet och glädje. Många väljer idag röda toner till moderna hus, men rött är givetvis också en stor klassiker för äldre, mer traditionella hem.

I Jotuns nya färgkarta finns flera röda valmöjligheter. Såväl traditionella röda toner som djupare rödbruna eller sobra mellanrosa. Röda nyanser med en gyllene underton harmonierar bäst med naturens egen kulörpalett. Bland de gyllene röda kulörerna finns såväl ljusa och intensiva toner, som djupa och mer sofistikerade nyanser.
Bland årets nyheter hittar vi Amber Red som är en frisk och behaglig gyllenröd kulör som skapar värme och fräschör. Denna varma terrakottaton är fantastisk tillsammans med en grönskande trädgård, men fasader målade med Amber Red ger också en varm energi till grannskapet under den ganska färglösa skandinaviska vintersäsongen. Amber Red passar bra ihop med modern arkitektur och blir särskilt fin om du väljer Jotuns supermatta utomhusfärg – DEMIDEKK Infinity Pure Matt.
En annan nyhet är Mellanrosa – en gyllene rosa ton som ger en estetisk kvalitet till grannskapet. Det här är en anrik och traditionell kulör som Jotun hittade i sitt stora och rika arkiv och valde att lyfta in i 2024 års färgkarta. Den fungerar särskilt bra på klassiska villor.