Nyheter

De går mot strömmen: Byggstart för Wilzéns i Linköping

De tuffa tiderna har tvingat många byggföretag att varsla. Wilzéns går mot strömmen och fortsätter växa. På fredagen inledde Linköpingsföretaget bygget av lokaler som bland annat ska innehålla en restaurang I fredags togs det första spadtaget för en byggnad på 5000 kvadratmeter stor byggnad av kommunalrådet Kristina Edlund (S). Byggnaden ska stå färdig vid årsskiftet.

Spadtaget togs med grävmaskin. Kristina satt vid spakarna och utförde spadtaget med instruktioner från grävmaskinisten Erik Ahnlund vid sin sida.

– Det är första gången jag sitter i en grävmaskin. Det var kul! Och det är glädjande med företag som satsar och tror på Linköping. Östra Malmskogen är ett område där det kommer att investeras mer i framtiden, säger Edlund.

Redan nu är cirka 60% av fastighetens yta bokade med företag som Heda Security, Great Security samt MJ Fjärrvarme & VVS som planerar att flytta in. Dessutom förbereds det även för en restaurang i byggnaden.

– Det är efterlängtat med en restaurang i området. Det är tänkt att bli en lunchrestaurang som även säljer mackor med mera. Det är ännu inte klart vem som ska driva restaurangen, vi har dialog med flera krögare, säger Andreas Wilzén. Wilzéns bygger inte bara, utan företaget är också inne i en spännande utvecklingsresa där man startar upp nya affärsområden och nyanställer.

– För oss handlar det om att ständigt utvecklas och ta ett större ansvar i samhället. Det känns riktigt bra att kunna starta upp ett nytt projekt när det är tufft på marknaden, det är bra för vår personal, kunder och underentreprenörer. Vi ser ljust på framtiden. Mycket tack vare att vi har flera ben att stå på. Vi bygger inte bara, vi utvecklar och förvaltar fastigheter också,tillade Andreas.