Nyheter

Renta förenas med Rondellen

Renta stärker si  position i och runt Göteborgsregionen genom föreningen med Rondellen Maskin som med fyra depåer: i Kinna, Landvetter, Partille och Varberg ombesörjer även Halland. Rondellen har 50 anställda och en årlig omsättning på cirka 130 miljoner SEK.

Rondellen Maskin har sedan starten 2011 etablerat sig som ett självklart val för bygg- och anläggningskunder i Västsverige. Med sin lokalt förankrade affärsmodell och sin långa erfarenhet av lönsam tillväxt är de ett utmärkt förvärv för Renta.

Rondellen kommer fortsatt serva sina kunder med samma lokala närvaro och högkvalitativa tjänsteutbud som tidigare, samtidigt som de kommer dra nytta av att implementera Rentas digitala lösningar. Deras starka marknadsposition och erfarna ledning skapar en solid grund för fortsatt tillväxt i Göteborgsregionen och Halland.

Föreningen rör de två affärsområdena, maskinuthyrningen och trafikanordningar, och är ett naturligt steg i Rentas strategiska utveckling och mål: att stärka sin position och tillgänglighet i hela landet.

Renta har sedan tidigare i Göteborgsregionen fyra depåer: Kungsbacka, Sisjön, Ringön och Kungälv. Samt i Halland/Väst fyra depåer: Borås, Varberg, Falkenberg och Halmstad.

Joacim Johansson, vd, Renta Sverige:

– Vi är väldigt glada över att välkomna Rondellen in i Renta och ser framemot att arbeta tillsammans. Föreningen med Rondellen Maskin stärker vår position och är ett logiskt steg mot vår ambition att bli en rikstäckande maskinuthyrare i Sverige. Vi är glada över att slå oss samman med Rondellen Maskin och ser fram emot vår fortsatta resa.

Samuel Lundberg, vd Rondellen Maskin:

– Det känns väldigt spännande att den fina resa som jag och alla mina fantastiska medarbetare gjort i Rondellen, nu ska fortsätta ihop med Renta. Kulturen och värderingarna som Renta står för och jobbar hårt med, går helt i linje med Rondellens. I Renta kommer våra medarbetare ges möjlighet att fortsätta att utvecklas. I samgåendet så kommer vi även kunna bli en ännu mer komplett leverantör till våra kunder. Här kommer bodar, el, tunnel, och pumplösningarna bredda vår relevans. De digitala lösningarna som Renta tagit fram är i framkant och här kommer Renta Easy kunna hjälpa våra kunder till att bli ännu mer lönsamma i alla deras projekt, där inget projekt kommer vara för litet eller för stort. Medarbetarna i Rondellen kommer också med sin expertis kunna bidra mycket i Rentas fortsatta utveckling vilket jag är väldigt stolt över.

Foto: Gerd Altmann