Nyheter

Positiv anda för Vindelns bostadsutveckling

Det råder positiv anda i Västerbotten. Även om Vindeln är en liten kommun satsar Vindelnbostäder på att bygga 23 nya hyreslägenheter på Sockenmagasinet. För Olaus Forsberg Bygg (OF Bygg), som innehar totalentreprenaden, och för övriga lokala leverantörer är det positivt att Umeå med kranskommuner satsar på en stark utveckling.

– Det finns en hel del industrier i närheten som behöver arbetskraft och då också bostäder och en fungerande samhällsutveckling med skolor, service och kommunikation, säger Johan Isaksson, projektchef på OF Bygg.

OF Bygg har cirka 120 anställda; snickare, betongare, murare och administrativ personal. Deras motto är att göra så mycket som möjligt med egen personal. De verkar i Umeå med kranskommuner och utför alla typer av byggprojekt.

– Eftersom vi är lokalt förankrade är vi ganska följsamma och har ett brett spann av projekt, tillägger Johan Isaksson som i skrivande stund håller på med detaljprojekteringen i projektet Sockenmagasinet i centrala Vindeln.

Det planerade flerfamiljshuset blir ett tre våningar högt hus med 23 hyreslägenheter, från ettor med sovalkov på cirka 28 kvadratmeter till fyra rum och kök på cirka 86 kvadratmeter. Samtliga lägenheter får balkong, gemensam tvättstuga, parkeringar, miljöhus samt carport.

Konstruktionen består av platsgjuten betongstomme, fasadtegel i ljus-beige kullkör. Inredning med klinker i hall och badrum med möjlighet att koppla in egen tvättmaskin, fullskaligt kök och öppen planlösning till vardagsrum med någon form av parkettgolv samt vitmålade väggar. Byggprojektet förväntas vara klart i oktober 2024.

– Detta initiativ är inte bara en viktig milstolpe för bostadsutvecklingen i Vindeln utan också ett bevis på engagemanget för att skapa ett levande och attraktivt samhälle. Vi är mycket glada över att ha påbörjat detta projekt tillsammans med Olaus Forsberg och ser fram emot att leverera högkvalitativa bostäder som kommer att bli en integrerad del av Vindelns samhälle, säger Tobias Rosencrantz, vd för Vindelnbostäder AB.

Det händer mycket på bostadsmarknaden i Vindelns kommun just nu. Utöver det planerade projektet med Vindeln Innovation Center så planeras även under hösten byggstart för tio nya hyreslägenheter i Tvärålund. Ambitionen i det projektet är att inflyttning kommer ske under 2024.

FAKTA

Tidplan: september 2023–september 2024 

Byggherre: Vindelnbostäder AB 

Totalentreprenör: OF Bygg AB 

Arkitekt: Albin arkitektur AB 

Kostnad: 43 Mkr