Nyheter

TECE får ensamrätt att distribuera POLOPLASTs rörsystem

Med över sextiofem års erfarenhet av att utveckla och förbättra plaströrsystem har det österrikiska företaget POLOPLAST blivit en teknikledare över hela Europa. I januari blev det klart att vvs-företaget TECE får exklusiv rätt att distribuera deras produkter i Sverige.

POLOPLASTs rörsystem används stort i lägenhetsbyggnader och i offentliga byggnader som sjukhus, skolor och universitet, ålderdomshem och kontorsbyggnader, där det finns höga krav på ljudabsorberande rör. I januari blev avtalet, som ger TECE ensamrätt att distribuera produkterna i Sverige, klart.

– POLOPLAST och TECE har en lång gemensam historia i Norge, som har utvecklats exceptionellt bra sedan 24 år tillbaka. Därför var det ett naturligt steg att ge exklusivitet att sälja våra produkter även i Sverige. Vi ser en stor potential i vårt samarbete och ser fram emot en lång och för båda parter tillfredsställande affärsrelation, säger Gerald Brandstetter, Head of Sales Northern Europe.

– Vi ser hur POLOPLASTs avloppsledningar kompletterar vårt produktutbud av smarta, tysta och lätthanterliga rörsystem, vilket kommer att göra oss än mer attraktiva för nya projekt, samtidigt som det öppnar upp för nya målgrupper och segment, säger Geir Herdlevær, Nordisk VD på TECE.

För vvs-branschen är POLOPLAST framför allt känd för sin produkt POLO-KAL XS, som har funnits på marknaden i över 10 år. Med sin smala Monotec-anslutning och snabba och enkla montering, ger den en unik fördel för rörmokare, samtidigt som den sparar utrymme i trånga situationer. Nu kommer även den populära och ljudabsorberande POLO-KAL 3S Pro att få samma smala anslutning. Rörsystemen kommer att visas upp i TECEs monter under Nordbyggmässan i april.