Nyheter

Nytt samarbetsavtal för Optimera

Optimera Svenska AB har ingått ett strategiskt samarbetsavtal med Peab, en av Nordens ledande aktörer inom bygg- och anläggningsbranschen.

– Vi tar nu ytterligare ett steg i vårt samarbete, nu som nyckelleverantör till Peab, säger Daniel Bik vd Optimera Svenska AB och fortsätter: Samarbeten inom byggbranschen är viktigt för hållbarhetsomställningen där Optimera är offensiva både gällande produkter och tjänster för att underlätta arbetet för våra kunder.

Optimera har redan etablerat sig som en pålitlig partner och bland de hållbara lösningarna finns exaktkapade produkter och färdigskapade reglar via Optimera Byggsystem. Dessa lösningar inte bara ökar effektiviteten med upp till trettio procent tidsbesparing, utan ger också betydande fördelar för arbetsmiljön och reducerar miljöpåverkan med upp till femton procent.

Mikael Larsson, nationell KAM Optimera: 

– Peab och Optimera har länge haft önskan om samarbete också på lokal nivå i Sverige med tanke på att vi delar fokus på arbetsmiljö, hållbarhet och krav på certifierat virke och effektiva transporter. Detta samarbete ger en solid grund för att visa vår gemensamma vilja att driva positiv förändring inom branschen.

Martin Midén Wohlgethan, Kategorichef Peab:

 – Det ligger ett gediget arbete bakom det nytecknade avtalet med Optimera. Många faktorer har utvärderats bland annat Optimeras arbete med miljö och hållbarhetsfrågor, digitala verktyg, leveranssäkerhet och givetvis kostnader. Peab ser fram emot ett framgångsrikt och långsiktigt partnerskap, där samarbetet kommer att bidra till ömsesidig tillväxt och effektivisering i byggbranschen.