Nyheter

Demokraterna, Göteborg: ”Jonas Attenius (S) håller allmännyttans affärer i Karlstaden hemlig för kommunledningen”

”Under det senaste rödgröna styret blev tystnadskultur och Muteborg synonymt med Göteborg genom ständiga oegentligheter och tveksamma affärer. I ljuset av detta ser vi med oro på att Attenius hållit allmännyttans omfattande affär i Karlastaden hemlig för kommunledningen.”

Det skriver Martin Wannholt, Karin Lindberg och Thomas Hedberg från Demokraterna i en debattartikel i Göteborgs-Posten:

”Affären i Karlastaden är på över en miljard kronor och består av att Göteborgs allmännytta både köper bolag med byggrätter och köper in sig som delägare i bolag med byggrätter. Riskerna är omfattande när huvuddelen av affären handlar om ett påhittigt upplägg där allmännyttan i praktiken lånar ut hyresgästernas pengar till privata bolag i kris. Allmännyttan köper byggrätter av de privata aktörerna, vilka har möjlighet att köpa tillbaka dem med en mycket låg uppräkning. Uppräkningen täcker varken inflationen eller allmännyttans räntekostnader för affären.”

Läs hela debattartikeln här:

https://www.gp.se/debatt/jonas-attenius-hemlighetsmakeri-skadar-goteborg.032a5283-128d-4c70-bb79-42e4f4781f69