Nyheter

Elektroskandias utmärkelse Årets leverantör 2023

Den 8:e februari anordnades Elektroskandias årliga leverantörsträff, på Hotel At Six i Stockholm. Dagen avslutades traditionsenligt med att utmärkelsen Årets Leverantör delades ut. I hårdast möjliga konkurrens blev MP bolagen utsedd till vinnare, för andra året i rad!

– Vi är oerhört stolta och glada över priset och att återigen få det visar inte bara att vi gör rätt saker utan också att vi håller en bra kontinuitet i vårt arbete. Jag är tacksam mot vår personal, som är de som möjliggör vår höga kvalitetsnivå och vill även framhålla vårt goda samarbete med Elektroskandia som genomsyras av bra och tydlig kommunikation, säger Evert Karlsson, koncernchef MP bolagen i Vetlanda AB.

– Det var många duktiga bolag bland de nominerade och vi är därför ödmjuka och samtidigt tacksamma över att ha fått den här fina utmärkelsen som ett kvitto på att vi gör väldigt mycket rätt. Vårt framgångsrecept är i grunden att vi har bra produkter och kompetent personal i alla delar av verksamheten med hög närvaro på fältet samt på supportfunktioner med hög servicegrad, vilket bidrar till att vi kan skapa samt bibehålla relationer och ge snabb återkoppling till kunderna. En annan bidragande faktor är vårt systematiska arbete med hållbarhetsfrågor, såväl långsiktigt som vad vi ska göra idag och imorgon. Detta gör arbetet hanterbart och vi har som målsättning att minska vårt CO2-avtryck varje år, säger Magnus Sandberg, vd MP bolagen Industri AB.

Elektroskandias motivering till valet av Årets leverantör:

”Vinnare av Årets Leverantör 2023 genomsyras av en solid företagskultur och en väl formulerad värdegrund. Med sitt innovativa och hårda arbete inom hållbarhet banar man väg för framtida generationer. Företaget har också en tydlig struktur och förmåga att utveckla såväl interna som externa processer vilket ger stabilitet och kontinuitet. År efter år har man visat att ett långsiktigt arbete med relationer på alla nivåer leder till framgång. Årets vinnare har kunden i centrum som ledord, en stark tro på relationskapande aktiviteter och en försörjningskedja i särklass.”

Alla leverantörer bedöms enligt flera kriterier

Sedan 1990 har el-teknikgrossisten Elektroskandia årligen delat ut pris till den leverantör som med ett nära samarbete och goda relationer allra bäst under det gångna året bidragit till ökad kvalitet, effektivitet och tillväxt. Sex företag nomineras för en slutlig bedömning av Elektroskandias jury. De kriterier som vägs in är Logistisk kvalitet, Försäljningsutveckling, Produktdata & Bilder, Hållbarhetsarbete samt samarbete med Elektroskandias organisation ut i marknaden.