Nyheter

Svenskt Näringsliv & SKR: ”Oansvarigt av regeringen att strypa arbetskraft från andra länder”

”Vi står inför en enorm brist på arbetskraft och behovet av arbetskraftsinvandring från utomeuropeiska länder kommer att öka kraftigt. Trots det går regeringen vidare med förslagen att införa ett högt satt lönegolv för att strama åt möjligheterna för invandrare att komma hit och arbeta. Detta kan få stora negativa konsekvenser för konkurrenskraften, välfärden och klimatomställningen.”

Det skriver Karin Johansson, Svenskt Näringsliv och Anders Henriksson, SKR i en debattartikel i Göteborgs-Posten:

”Inom tio år behöver näringslivet anställa över 175 000 nya medarbetare. Kommuner och regioner behöver anställa över 75 000. Staten 15 000. Under samma tid väntas antalet sysselsatta öka med 144 000. Detta innebär att näringslivet och den offentliga sektorn kommer att sakna runt 110 000 medarbetare.”

Läs hela debattartikeln här:

https://www.gp.se/debatt/oansvarigt-av-regeringen-att-strypa-arbetskraft-fran-andra-lander.ae5c0298-23bd-4e33-bf16-4a9d802ec4dc

Foto: abakumada