Nyheter

Norska Agder Gruppen växer inom entreprenadsektorn i Sverige

Norska Agder Gruppen ägare av svenska Agder Gruppen AB har den 1 februari 2024 förvärvat samtliga aktier i Steens T&E Verkstad AB i Göteborg. Förvärvet är en viktig del i utvecklingen för Agder Gruppens satsning med försäljning av XCMG maskiner, uthyrning och service för entreprenadsektorn i Sverige.

Tidigare ägare för Steens T&E Verkstad AB, Bjarne Steen, intygar vikten av att ha försäljning av entreprenadmaskiner under samma tak samt beroendet av ett samarbete för att kunna växa i framtiden.

– Jag kommer att driva Steens T&E Verkstad framåt och ser att det är nödvändigt att bevara kunderna i Göteborg och samtliga samarbeten med nuvarande leverantörer, säger Martin Lindén, VD för Agder Gruppen.

Agder Gruppen

Agder Gruppen är en totalleverantör inom anläggningsbranschen. Grundat 2015 i Norge, företaget har etablerat sig som en pålitlig aktör genom att erbjuda lösningar för köp, försäljning, uthyrning och utveckling av maskiner samt utrustning.

Snart därefter, etablerades också Agder Gruppen i Sverige. Idag erbjuder företaget skräddasydda tjänster till kunder runt om i Sverige. Som återförsäljare av välkända varumärken, inklusive XCMG, har Agder Gruppen en nyckelroll i utvecklingen av tunnel- och anläggningsbranschen.

Steens T&E Verkstad AB

Steens T&E Verkstad erbjuder sina kunder service, reparationer, utrustning samt försäljning av reservdelar för alla typer av entreprenadmaskiner i Göteborg och omnejd.