Nyheter

Fredrik Kjellgren är ny CFO för Kesko Sverige

Kesko Sverige har en ny CFO – Fredrik Kjellgren. Han kommer senast från Saint Gobain Distribution Sweden, där han var CFO. Just nu befinner sig Kesko Sverige på en tillväxtresa, där Fredriks uppdrag är att stötta genomförandet av företagets strategi och bidra positivt till affärerna.

– Det känns väldigt bra att vår nya CFO Fredrik Kjellgren har börjat hos oss och jag välkomnar honom till koncernen, säger Endre Espeseth, VD för Kesko Sverige. Med sin bakgrund och erfarenhet från vår bransch är jag övertygad om att han kommer bidra starkt till vår utveckling och resa framåt.

Fredrik kommer nu senast ifrån Saint Gobain Distribution Sweden (Dahl, Optimera och Bevego), där han var CFO under sju år. Han är civilekonom och har en MBA i grunden från Handelshögskolan i Stockholm, med 15 års erfarenhet som CFO inom B2B distribution, varav åtta år inom byggbranschen.

– Det känns fantastiskt bra och spännande att vara en del av den resa som Kesko är på, då det finns ambitiösa mål och en väl genomarbetad strategi, säger Fredrik Kjellgren. Jag har med stort intresse följt Keskos utveckling och speciellt den starka tillväxten inom proffsförsäljningen (B2B). Nu hoppas jag, med mina erfarenheter och kunskaper, att bidra till den kommande tillväxt- och utvecklingsresan.