Nyheter

Nu lanseras RX95 – utbytespumpen som halverar värmekostnaden

Frånluftsvärmepumptillverkaren ComfortZone breddar sitt sortiment och lanserar nu RX95, en högeffektiv frånluftsvärmepump speciellt utformad för utbytesmarknaden. 

ComfortZone, vars sortiment länge varit känt inom nyproduktion, breddar nu sitt utbud med den nya produkten RX95, en högeffektiv frånluftsvärmepump för utbytesmarknaden. Med en kompressorstorlek på 3,5 kWh kan besparingen bli upp till 50 procent på uppvärmningskostnaden.

Produktionen startar i januari i den nya fabriken i Motala och finns på marknaden från februari.

– Många ser över sina uppvärmningskostnader dessa dagar och vi vet att det finns många äldre frånluftsvärmepumpar installerade som visserligen fortfarande fungerar, men som inte är tillräckligt effektiva för att möta dagens höga elpriser. Är kompressorn trasig kanske den befintliga pumpen till och med enbart går på elpatron idag. Besparingsmöjligheten i att byta till en ny högeffektiv frånluftsvärmepump är stor, säger Robert Berg, vd på ComfortZone.

RX95 passar alla hus upp till 200 kvm och installeras utan att påverka hus, fasad eller tomt.

– RX95 har fått en gul ledljuslist för att signalera för konsumenterna att det är en energieffektiv ersättare när man har en äldre värmepump, avslutar Robert.