Nyheter

HVD Group stärker europeiska närvaro med förvärv av tyska Craftnote

HVD Group, den nordiska marknadsledaren inom molnbaserad mjukvara för hantverkare och byggbranschen, tillkännager idag ett betydande steg i sin strategiska expansion med förvärvet av Craftnote, ett andra SaaS-företag specialiserat på digitaliserad dokumentation, kommunikation och projektledning.

Förvärvet markerar HVD Groups åtagande att avsevärt stärka och växa sin närvaro i Tyskland. HVD Group har över 15 000 kunder i Norden, Storbritannien och Tyskland och tillhandahåller mjukvara för molnbaserad fälttjänsthantering och projektledning.

Detta hjälper kunderna att effektivisera arbetsflöden och administrativa uppgifter. HVD Group expanderar snabbt, inklusive dess senaste sammanslagning med Next One Technology, och strävar efter att bli den ultimata europeiska marknadsledaren inom sitt område. Efter förvärvet av Craftnote har koncernen mer än 450 anställda och en omsättning på över 950 miljoner kronor. 

– När vi ger oss ut på denna spännande resa hjälper förvärvet av Craftnote oss inte bara att expandera ytterligare i Tyskland utan för oss också närmare våra ambitioner att bli den paneuropeiska marknadsledaren. Vår vision är tydlig genom att gå samman, vi skapar ett digitaliseringskraftpaket. med en utökad portfölj och en attraktiv storlek för att utmana status quo. Vi är glada över att välkomna Kapil och Craftnote till vår grupp, våra gemensamma förmågor kommer inte bara att komplettera varandra utan kommer också att lägga grunden för betydande tillväxt, säger Mikael Viotti, VD för HVD Group.

Dr Kapil Kohli, VD för Craftnote, sammanfattar det: ”Sammanslagningen med HVD Group gör att vi kan utveckla Craftnote ytterligare. Utöver byggarbetsplatsen kan vi nu fokusera på att erbjuda produkter för alla processsteg.”

Craftnote, känt för sitt innovativa digitaliserade system för projektkommunikation och planering inom hantverkare och byggbranschen, tillför ett mervärde till HVD Groups portfölj. Förvärvet är ett komplement och innebär att båda parter kan fortsätta att tillhandahålla innovativa och robusta lösningar till befintliga kunder samtidigt som de attraherar nya. Parterna är engagerade i att driva digitaliseringen av branschen och entusiastiska över de möjligheter som ligger framför sig.

Affären förväntas slutföras i februari 2024.

Foto: Myriams-Fotos