Nyheter

(M) Stockholm: ”Bygg inte sönder Stockholms villaområden i integrationens namn”

”S vill som ett integrations­projekt bygga ihop Rinkeby med Spånga och spränga in flerbostadshus i Stockholms villa­områden. Men vi borde i stället lösa problemen i stadens utanförskaps­områden.”

Det skriver Christofer Fjellner (M), gruppledare och oppositions­borgarråd i Stockholms stad, Dennis Wedin (M) och oppositions­borgarråd i Stockholms stad i en debattartikel i Svenska Dagbladet:

”Det har genomförts en anbuds­tävling där Stockholms stad söker byggaktörer som vill delta i stads­utvecklingen av södra Järva. Det är bra att utveckla Järva, men tyvärr gör Social­demokraterna det på fel sätt. Man är nämligen beredd att offra Stockholms unika villaförorter och omtyckta naturområden på integrationens altare. Men att försämra boende­miljöer i Stockholms villaområden ger inte bättre boende­miljöer i stadens utanförskaps­områden. Bostads­politiken måste syfta till att lösa problem, inte att skapa nya. Därför är Moderaternas linje tvärtom att bevara trädgårds­städernas unika karaktärer.”

”Socialdemokraternas ledare i Stockholm, Karin Wanngård, säger att ”nära villor ska vi bygga fler flerfamiljshus”. I ett första steg handlar det om att bygga ihop Rinkeby med Spånga. Men det finns också planer på att bygga flerfamiljshus i Bromma och Mälarhöjdens villaområden. När Social­demokraterna motiverar förslaget som ett integrations­projekt för att alla stockholmare ska kunna bo i hela staden så infinner sig ett flertal frågor.”

Läs hela debattartikeln här:

https://www.svd.se/a/Kn0Ll5/m-bygg-inte-sonder-stockholms-villaomraden