Nyheter

Panasonics luft/vatten-reversibla värmepumpar för flerbostadshus finns nu tillgängliga på den europeiska marknaden

Panasonic Heating & Cooling Solutions meddelar nu att deras efterlängtade ECOi-W AQUA-G BLUE luft/vatten-reversibla värmepumpar nu finns tillgängliga på den europeiska marknaden. Dessa innovativa värmepumpar är utformade för att möta de växande kraven från storskaliga kommersiella, industriella och flerbostadshus och använder sig av R290, ett naturligt köldmedium med en exceptionellt låg global uppvärmningspotential (GWP) på 3.

Detta innebär en avsevärt minskad miljöpåverkan jämfört med alternativa köldmedier och visar på Panasonics engagemang för att minska klimatavtrycket. Serien har ett högt årsvärmevärde med maximal SEER 4,4 och 1 SCOP 3,9 och2 har en imponerande energieffektivitetsklass på A++3 .

Panasonic erbjuder ett unikt utbud av kapaciteter som är tillgängliga med köldmedie- och scrollkompressortekniken R290. De tillgängliga storlekarna sträcker sig från 50 kW till 80 kW, vilket gör det lättare för företag att hitta den perfekta lösningen för deras specifika behov.

Dessutom, genom att sömlöst ansluta upp till 8 enheter, kan serien effektivt öka kapaciteten upp till 640 kW. AQUA-G BLUE kan nå upp till 70 °C i utgående vattentemperatur, vilket gör värmepumpsystem till en hållbar och energieffektiv lösning för att tillhandahålla varmvatten i bostäder och kommersiella byggnader.

Användningen av värmepumpar för varmvatten bidrar till ökad hållbarhet, eftersom de vanligtvis ger lägre utsläpp av växthusgaser jämfört med traditionella vattenuppvärmningsmetoder.

Om du vill veta mer om de revolutionerande R290 luft/vatten-reversibla värmepumparna och deras fördelar kan du besöka vår officiella webbplats på

www.aircon.panasonic.eu