Nyheter

Kökstrender 2024

Nytt år och nya trender – det gäller också för köket. Under detta år kommer blandningen av natur och moderna lösningar ta större plats i hemmet. I den stressiga vardagen är det också viktigt att inreda med mer rofyllda färger för att skapa en lugn atmosfär.

GROHE listar de viktigaste kökstrenderna att hålla koll på under 2024.

– Köket är en plats i hemmet som många håller varmt om hjärtat. Det är en plats för att umgås och det kan därför kännas extra viktigt att hålla rummet fint och uppdaterat. Inredning är för många en hobby men man ska inte glömma att det också är viktigt att göra smarta hållbara val. Under 2024 ser vi en tydlig balans mellan det moderna och rustika, säger Christina Holmberg, Leader, Marketing Sweden, LIXIL EMENA.

GROHE tipsar om fem kökstrender 2024

Naturnära färger
Inte helt oväntat fortsätter trenden med naturnära färger och material under 2024. Detta hjälper till att skapa ett lugn som kan behövas i vår stressiga vardag. En färg som kommer dyka upp alltmer i köket under året är olika nyanser av grönt – vi ser även att den blå paletten får chans att synas mer.

Trä är fortsatt populärt
Enkla och avskalade träkök speglar också dagens önskan om närhet till naturen. Trä är därmed fortsatt en central del av svenskarnas inredning. Välj gärna ett ljusare träslag för att få till en varm känsla. Detta kan med fördel användas för att ge kontrast till de mörkare detaljerna i köket.

Smarta kök
Smarta lösningar i köket är den stora trenden i svenska hem 2024. Det finns allt från röststyrda belysningssystem till beröringsfria kranar. Med hjälp av avancerad teknik blir köksuppgifterna mer effektiva och roliga.

Rostfritt stål
Rostfritt gör comeback i köksinredningen. Tillsammans med trä och natursten bildar det en perfekt balans och skapar en känsla av både robust elegans och hemtrevnad. Det slitstarka stålet blir nu en del av en varm och mjuk köksatmosfär.

Hållbarhet
Det hållbara köket blir viktigare än någonsin under 2024. Genom att tänka till kring val av produkter i ditt kök ser du till att värna om miljön och vår framtid. Detta kan dessutom sänka din vatten- och energiförbrukning och därmed dina kostnader.