Nyheter

Hydroscand växer genom ytterligare förvärv i Storbritannien

Hydroscand i Storbritannien förvärvar ytterligare en verksamhet, Yorkshire Hose & Fittings Limited. Det nya tillskottet visar på Hydroscands globala tillväxtkraft och förmåga att bredda sin verksamhet.

Etablerat i Doncaster 1992 har Yorkshire Hose & Fittings byggt upp ett gott rykte för sin kundservice. Ursprungligen inriktat på den lokala gruvindustrin, har verksamheten diversifierat sig för att hjälpa kunder inom olika branscher lokalt.

Transaktionen, som slutfördes den 31 december 2023, är ytterligare ett kompletterande och strategiskt fördelaktigt tillskott till Hydroscands brittiska verksamhet. Yorkshire Hose & Fittings, en långvarig kund till Hydroscand, adderar en bas för Hydroscands mobila slangservice SlangExpress att expandera till South Yorkshire-området.

Grundaren av Yorkshire Hose & Fittings, Paul Jeffs, kommer att lämna företaget omedelbart. Scott Kennedy kommer att fortsätta med verksamheten och stödja dess utveckling och integration under de kommande månaderna.

– Vi är mycket glada att Yorkshire Hose & Fittings kommer att bli en del av Hydroscand Group. Som en långvarig kund har vi redan en utmärkt arbetsrelation med Scott, och jag ser mycket fram emot att bygga upp verksamheten tillsammans i Doncaster och det omgivande området, säger Rebecca Galley, VD på Hydroscand i Storbritannien.

– Det känns som om det var igår som Yorkshire Hose and Fittings grundades av Ian Gambles och mig själv. Scott anslöt sig till oss 1995 och har varit en integrerad del av företaget sedan dess. Efter att ha haft affärer med Hydroscand i många år är jag glad med vetskapen att YHF kommer att stärkas under deras ledning. Jag önskar dem allt det bästa, säger Paul Jeffs, grundare av Yorkshire Hose & Fittings.

Detta är Hydroscands andra investering för 2024 och är ytterligare ett exempel på företagets expertis för att stödja övergången av företag från grundare, familjer och långsiktiga privata ägare till nya förvaltare. Företaget fortsätter att söka ytterligare förvärvsmöjligheter för slangar och kopplingar samt mobila slangreparationsverksamheter.