Nyheter

Fastighetsägarna: ”Utan höjda hyror blir det inga hyresgäster”

”Om inte hyresvärdarna har råd att förvalta och utveckla dagens hyresrätter kommer det inte att finnas några hyresgäster i framtiden.”

Det skriver Nathalie Brard, Chef Fastighetsmarknad, Fastighetsägarna Stockholm och Rikard Ljunggren, vd Fastighetsägarna GFR apropå de strandade förhandlingarna om de kommande hyreshöjningarna i en debattartikel i Dagens Industri:

”I sin replik skriver Hyresgästföreningen (HGF) att Fastighetsägarna måste stå upp för den svenska förhandlingsmodellen. Det är också precis det vi gör, även om vi ser ett akut behov av en grundläggande reform av hyresmarknaden.”

”Årets förhandlingar har baserats på just den modell som Fastighetsägarna, Sveriges Allmännytta och Hyresgästföreningen enats om. Vi har även enats om att också förhandlingarna för de privata hyresvärdarna ska kunna avgöras av en oberoende part om vi inte kommer överens.  Mot bakgrund av det är det mycket förvånande att HGF så tydligt visat att man inte är intresserad av att medverka till en rimlig hyresuppgörelse vid förhandlingsbordet, baserad på vår gemensamma modell.”

Läs hela debattartikeln här:

https://www.di.se/debatt/replik-utan-hojda-hyror-blir-det-inga-hyresgaster/