Nyheter

BOLIST Taberg fortsätter sin tillväxtresa – Ny delägare på plats

Under mars månad förra året blev det klart att Emil Fors tog över den lokala BOLIST-butiken i Taberg. Samtidigt gick man ut och sökte efter en till delägare och sedan en tid tillbaka står det klart att Carl Arnoldsson går in som delägare tillsammans med Emil.

Carl Arnoldsson kommer närmast från Optimera där han var platschef och totalt har han över 15 år inom byggbranschen.

– Jag ser verkligen fram emot om att driva BOLIST Taberg ihop och tillsammans med Emil. Främst tar jag väl med mig en lång erfarenhet inom bygg men också produktkunskaper och ett stort kontaktnät som jag under lång tid har byggt upp goda relationer med, säger Carl Arnoldsson, ny delägare BOLIST Taberg.

BOLIST Taberg är en anrik butik som förra året firade 100 år. Butiken har under den tiden gjort en spännande resa, från starten med Bröderna Lindkvist Kortvaruaffär till att expandera och utveckla sortimentet och bli en del av Järnia och numera BOLIST.

– Vi har dessutom sedan i våras investerat i en ombyggnation så idag är vi en bygg- och järnhandel. Vi kan idag erbjuda ett komplett sortiment med alltifrån trä till skivmaterial, bruk och isolering samt fönster och dörrar. Vi är även stora på färg och har möjlighet att bryta färg till de kulörer våra kunder önskar, säger Emil Fors, delägare BOLIST Taberg.

Fokus för BOLIST Taberg har varit att addera till och anpassa sortimentet och tillgängligheten efter den lokala marknaden.

– Vi har nu nästan allting hemma som man som proffs eller hemmafixare kan tänka sig behöva. Och det vi inte har, hjälper vi till med att plocka hem. Vår målsättning är att lösa alla våra kunders problem och utmaningar. Vi löser även utleveranser av produkter och tungt byggmaterial också om kunder behöver det, fortsätter Carl Arnoldsson.

Bygghallen var tidigare lite av en flaskhals och kunderna var tvungna att köra in och sedan backa ut med bil och släp. Det har man nu löst genom att det har installerats en ny och bredare port samt öppnat upp för att köra igenom bygghallen.

– Vi fortsätter hela tiden att utveckla butiken. Vi har också justerat öppettiderna för att möta våra kunders behov bättre. Framåt är det fokus på en ny profilering i butiken och det kommer att bli ett lyft. Vi ser också på möjligheten att addera till utställningar inom dörrar, fönster, golv och paneler. Samt till våren hoppas vi kunna bygga ut nya rullfack för trallvirke, konstaterar Emil Fors.

BOLIST Taberg – en viktig del av den lokala orten

Trots en tuff situation för många inom byggbranschen så ser BOLIST Taberg ingen minskning, utan snarare så går den lokala marknaden starkt med en fin tillväxt.

– Sedan vi tog över i mars har vi nästa dubblerat omsättningen och vi har ökat vår försäljning mot både proffs och den privata marknaden. Sedan har såklart ombyggnationen av bygghallen gjort en stor skillnad. För oss är det viktigt att fortsätta arbeta stenhårt på vår service till våra kunder, säger Emil.

Och just den lokala orten är viktig, både för BOLIST som är Sveriges närmaste byggvaruhus och företrädelsevis finns på de mindre orterna runtom i landet, men också för Emil och Carl där båda två är aktiva i alltifrån näringsliv till föreningsliv och den lokala köpmannaföreningen.

– Det är viktigt att vi fortsätter att arbeta aktivt med att bevara handeln i Taberg. Man ska inte behöva åka in till Jönköping för att få det man behöver. Därför jobbar vi med et brett sortiment men även med utlämning av varor från bolist.se och anskaffning från våra leverantörer. Vi vill att Taberg ska var ett levande samhälle, avslutar Carl och Emil.