Nyheter

Comfortgruppen förvärvar i östra Norrbotten

Jord- och bergvärme är ett av våra bästa sätt att värma upp hus och hem – energisnålt, miljövänligt och pålitligt. En av de ledande leverantörerna i Norrbotten heter Gränsrör i Norr AB. Företaget erbjuder totalentreprenad inom installation av berg-och jordvärme, vattenbrunnar, kompletta badrum, avloppsanläggningar och VVS-service. Nu har Gränsrör i Norr AB fått nya ägare i form av Comfort-gruppen.

Svensk FöretagsFörmedling i Luleå var rådgivare vid förvärvet.

 Att kunna bidra till att en verksamhet i en så viktig bransch kan fortsätta att utvecklas är naturligtvis mycket tillfredsställande, säger Håkan Backman, transaktionsrådgivare på Svensk FöretagsFörmedling i Luleå.

Gränsrör i Norr AB etablerades år 2007 i Haparanda av Lars Svahn och Daniel Kuoppala. Verksamheten omfattar VVS-arbeten och försäljning och installation av främst bergvärmeanläggningar. Företagets primära marknad är östra Norrbotten och även de angränsande delarna av Finland. Verksamheten har uppvisat en stabil utveckling och omsättningen år 2022/23 uppgick till 26,5 Mkr.

– Vi är mycket nöjda med allt stöd från vår transaktionsrådgivare Håkan Backman på Svensk FöretagsFörmedling som har bidragit till att det blev en bra affär, säger Lars Svahn, delägare och VD på Gränsrör i Norr AB. Svensk FöretagsFörmedling var mycket lyhörda för våra behov och önskemål.

Den nya ägaren Comfort-gruppen är en stor rikstäckande kedja inom VVS med lokal förankring och leds av lokala entreprenörer. I och med affären stärker Comfort sin position i Norrbotten. Gränsrör i Norr AB får en ny stabil ägare som säkerställer kontinuiteten i verksamheten. De tidigare ägarna kommer att arbeta kvar och inga personalförändringar är planerade.

Foto: Mohamed Hassan