Nyheter

Värmepumpstillverkaren Qvantum Industries utökar sitt nätverk i Europa

Den svenska värmepumpstillverkaren Qvantum expanderar snabbt sitt distributionsnät. Efter att ha startat egna bolag i Storbritannien, Tyskland, Nederländerna och Ungern har man nu tecknat distributionsavtal med större partners i Tjeckien, Spanien och Portugal.

– Vårt mål är att förändra hur städerna i Europa värms upp. För att uppnå detta utökar vi nu det nätverk av distributörer som krävs för att få det att hända, säger Lars Bierlein, chef för New Markets.

De senaste tillskotten till det internationella nätverket är Tjeckien, Spanien och Portugal.

För Spanien och Portugal har ett distributionsavtal tecknats med Sedical S.A. Ett företag som grundades 1977 och är specialiserat på kompletta system för effektiv energianvändning. Idag har företaget 12 filialer och 10 auktoriserade servicecenter på den iberiska halvön.

– År 2022 bestämde vi oss för att göra en storsatsning på värmepumpar. Efter att ha genomfört en djupgående marknadsanalys fann vi att Qvantum var vår perfekta match, säger Antonio Balbás, Business Development Manager på Sedical SA.

– Vi är inte bara en distributör, vi är engagerade i att lösa problem i stor skala, och Qvantums ambitioner ligger helt i linje med våra egna.

I Tjeckien är värmepumpspionjären GT-Energy den nya distributören. Sedan starten 1991 har företaget installerat över 30 000 värmepumpar.

– Marknaden blomstrar här”, säger GT-Energys Dan Johansson. Detta gäller särskilt för storskaliga projekt – som är vårt fokus. Vi ser att Qvantums produktsortiment passar mycket bra in i vårt erbjudande, och företagets anda är helt i linje med vår egen.

Qvantum grundades 1993 och tillverkar ett brett sortiment av värmepumpar, från den unika och prisbelönta lägenhetsvärmepumpen till massiva system på upp till flera megawatt. Nyligen meddelade företaget att man har förvärvat en av Europas största kylskåpsfabriker och håller på att omvandla den till en megafabrik för värmepumpar.