Nyheter

Debatt: ”Dålig arbetsmiljö ska stå arbetsgivarna dyrt!”

”Högerregeringen går åt motsatt håll – trots 65 döda på jobbet under 2023. 2023 blev ett mörkt år på svensk arbetsmarknad. Totalt dog 65 personer på jobbet. Det är det högsta antalet dödsolyckor på mer än tio år. Våra tankar går till de omkomna och deras familjer, vänner och arbetskamrater.”

Det skriver Nooshi Dadgostar, partiledare Vänsterpartiet och Ciczie Weidby, arbetsmarknadspolitisk talesperson Vänsterpartiet i en debattartikel i Aftonbladet: 

”Men i stället för att öka säkerheten på våra arbetsplatser, går regeringen och SD åt rakt motsatt håll. De vill försvåra för skyddsombud att kontrollera arbetsmiljön. De vill till varje pris ha kvar obegränsade entreprenörsled, som gör det nästan omöjligt att ha kontroll på vilka som arbetar och vem som har ansvar på till exempel ett bygge. De ger Arbetsmiljöverket i uppdrag att utföra fler inspektioner – utan att tillföra resurser så att myndigheten kan anställa fler inspektörer.”

Läs hela debattartikeln här: 

www.aftonbladet.se

Foto: 652234