Nyheter

Emil Persson vald till ny avtalssekreterare i Byggnads

Emil Persson har idag valts till ny avtalssekreterare i fackförbundet Byggnads. Emil Persson är träarbetare i grunden och kommer närmast från en tjänst som avtalsansvarig för Byggnads region Mälardalen.

– Jag vill tacka medlemmarna för det förtroende dom gett mig. Men uppdraget att ge byggnadsarbetarna bästa möjliga avtal är inget som en enskild person kan lösa. Kraften i förhandlingsrummet skapar vi tillsammans. Det finns många viktiga frågor att ta tag i. Arbetet mot arbetslivskriminaliteten kommer att vara högt prioriterat, likaså arbetsmiljön, säger Emil Persson, Byggnads avtalssekreterare.

Emil Persson är född 1977 och efterträder Torbjörn Hagelin som nu går i pension. Han tar plats i Byggnads förbundsledning tillsammans med förbundsordförande Johan Lindholm, vice förbundsordförande Lars Hildingsson och förbundssekreterare Jakob Wagner.