Nyheter

Byggföretagen: ”Mildra amorteringskravet för att tina upp bostadsbyggandet”

”Om vi inte kommer tillbaka till ett bostadsbyggande i takt med behoven kommer det få stora negativa konsekvenser för hela samhället under lång tid framöver. Det krävs skarpa åtgärder för att öka bostadsbyggandet och behålla framtidstron.”

Det skriver Anna Broman, bostadspolitisk expert, Byggföretagen i en debattartikel i Altinget: 

”Det är kris för bostadsbyggandet. Hög inflation, stigande räntor och allt högre byggkostnader har inneburit en tvärnit i nybyggnationen.”

”Regeringen har satt den långsiktiga inflationsbekämpningen överst på agendan. Men byggbranschen är i behov av en högre byggtakt här och nu. Och hela samhället behöver en livskraftig byggbransch för att vi ska komma till rätta med bostadsbristen.”

Läs hela debattartikeln här:

https://www.altinget.se/artikel/mildra-amorteringskravet-for-att-tina-upp-bostadsbyggandet