Nyheter

BOLIST tar över byggvaruhus i Ånge

Nya Järn & Byggvaruhuset i Ånge får ny ägare i BOLIST när paret Ida och Kalle Gisselman säljer verksamheten. Sedan tidigare har Mestergruppen förvärvat BOLIST Ljungaverk som ligger drygt 25 km från butiken i Ånge.

– Sedan vi förvärvade butiken i Ljungaverket har vi tillsammans med Ida och Kalle letat efter en lösning om att ta över byggvaruhuset i Ånge. Butiken kommer att fungera som en filial till BOLIST Ljungaverk och vi ser flera synergier samtidigt som vi får ett ännu större upptagningsområde, säger Magnus Hemmingberg, Kedjechef BOLIST.

Affären blev klar i dagarna och redan i närtid kommer butiken, som är en komplett bygghandel, att få ett lyft vad gäller ett nytt utseende med nya skyltar och en omprofilering.

– Det känns bra att vi har hittat en långsiktig lösning. Personalen kommer att vara kvar vilket känns viktigt och väldigt bra. De har en stor kompetens och goda relationer med kunderna. Precis som med Ljungaverk kan kunderna känna en trygghet i att verksamheten fortsätter fungera som den gör nu, säger Ida och Kalle Gisselman.

Framåt kommer även BOLIST fortsätta att utveckla butiken och bredda sortimentet med fler varugrupper, mot både proffs och hemmafixare.

– Vi har nu en ännu större möjlighet att fortsätta hjälpa våra proffsbyggare med att plocka ihop och leverera det material de önskar i och med att vi får synergierna genom samarbetet med BOLIST Ljungaverk. Vi stärker nu vår position som yrkeshantverkaren- och hemmafixarens närmaste partner, avslutar Magnus Hemmingberg.