Nyheter

ArtX – minimalistiskt ventilationsdon i modern design

Ventilationsföretaget FläktGroup lanserar nu i samarbete med arkitekten Linus Fernström ett nytt slimmat ventilationsdon med modernt utseende för designkänsliga inomhusmiljöer. I väldesignade, exklusiva inomhusmiljöer strävar arkitekter och inredare ofta efter en stram och enkel form.

Här blir de tekniska installationerna, bland annat ventilationsutrustningen, ofta ett störande inslag.

Det nya ventilationsdonet ArtX är i grunden designat för att vara diskret och passa i moderna miljöer.

Donet är framtaget av arkitekten Linus Fernström och ventilationsföretaget FläktGroup. Målsättningen var att skapa ett ventilationsdon som verkar utan att synas, som levererar en funktion med minimal påverkan på arkitektur och miljödesign.

ArtX monteringsram är avsedd att spacklas in i vägg- eller takytan så att den blir helt dold bakom ytskiktet. Den reglerbara spridaren är det enda som sticker ut. I 125mm-utförande blir diametern på den synliga spridaren 110 mm mot 195 mm i ett traditionellt don.

Utsticket blir aldrig större än den effektiva öppningen. Donet kan dessutom både målas och tapetseras över för att ytterligare minska synligheten. ArtX finns för både 100 och 125 mm kanaler och passar både inom nybyggnation och renovering.