Nyheter

Dana Lim lanserar byggvaruhandelns nästa favorit

För att möta den ökande efterfrågan på multifunktionella produkter som klarar miljökrav och samtidigt är prisvärda för både slutkund och byggbutik, har Dana Lim nu lanserat en blivande favorit. Combi Tack 547 är en hybrid limfogmassa som kan användas som både lim och fog för flera olika uppgifter och material.

En nyhet håller just nu på att hitta sin plats ute i byggvaruhandeln. Combi Tack 547 är en kombination av lim och fogmassa som erbjuder mångsidighet och effektivitet för olika jobbuppgifter. Utöver Combi Tack 547, som kommer att finnas tillgänglig i sex färger, lanserar Dana Lim även en transparent version kallad Clear Tack 542.

Produkterna har utvecklats för att möta det växande behovet av multifunktionella produkter och uppfylla allt strängare miljömässiga krav.

– Combi Tack och Clear Tack har en flexibilitet, mångsidighet och anpassningsbarhet som inte bara är imponerande utan också svarar mot marknadens efterfrågan på multiprodukter. Samtidigt vill vi erbjuda marknaden ett bättre och mer prisvärt alternativ, som dessutom har rätt miljöbedömningar. För den som behöver en produkt till många uppgifter är Combi Tack helt rätt val, och vi tror att det kommer att bli mångas nya favorit, säger Torsten Hjelm, VD på Dana Lim Sverige.

Den ultimata allround-produkten

Föreställ dig en fastighetsskötare. Under en arbetsdag behöver hen ta sig an en rad olika uppgifter, såväl inomhus som utomhus. Att då kunna ta med sig en produkt till sina uppdrag gör jobbet mycket enklare.

– Vi vet att en del slutkunder inte har vare sig lust eller möjlighet att bära med sig olika produkter hela dagen. Med Combi Tack kan man limma, foga och täta både inomhus och utomhus, på torra och våta ytor. Den är också våtrumsklassad, vilket gör den lämplig som våtrumsfog. Clear Tack kan i sin tur användas inomhus som fog och lim, eller utomhus som lim. Båda produkter kan övermålas och är godkända för livsmedelskontakt, exempelvis i storkök, berättar Daniel Bauer, säljare på Dana Lim Sverige.

Han fortsätter:

– Deras egenskaper som hybrida limfogmassor innebär att de härdar mot luftfuktighet, vilket öppnar upp för en mängd olika tillämpningar och säkerställer en pålitlig prestanda. Dessutom härdar de under vatten. Det är verkligen den ultimata allround-produkten, slutkunden får mycket i en och samma produkt – vilket gör arbetsdagen mycket enklare.

Klarar miljöbedömningar – och det nordiska vädret

Combi Tack ersätter Dana Lims tidigare produkt Combi Flex och har utvecklats för att möta dagens stränga miljökrav.

– De svenska kraven från miljöbedömningarna är så pass höga idag att vi som leverantör hela tiden måste hålla oss uppdaterade, så att våra kunder kan möta kraven med hjälp av våra produkter. Både Combi Tack och Clear Tack klarar därför flera svenska miljöbedömningar, inklusive SundaHus och BASTA. De kan även användas i Svanenmärkta byggen, säger Daniel Bauer och fortsätter:

– Dessutom är produkterna anpassade för det nordiska klimatet. Combi Tack har utrustats med UV-skydd som klarar väder och vind och båda produkterna tål frysning, vilket gör dem praktiska även i kalla förhållanden. Du kan alltså ha dem i bilen även vid -15 grader, så länge du tinar dem i rumstemperatur. Detta har vi kunnat uppnå tack vare nyutvecklade tekniska egenskaper i vårt labb på huvudkontoret i Köge. Vi ville ha en produkt som passar både i söder och norr och anser att detta är nya tidens lim och fog.

Han kompletteras av Torsten Hjelm, som avslutar:

– Några slutkunder har redan haft möjlighet att testa våra nya produkter och hittills har responsen varit väldigt bra. De möter alla krav, är enkla att använda och mycket prisvärda för både byggvaruhandeln och slutkunden. Vi lyssnar på marknaden och hade som mål att utveckla Sveriges bästa multiprodukt. Jag tror och tycker att vi har lyckats.