Nyheter

Scafom-rux förvärvar och expanderar i Norden

Scafom-rux, global leverantör av ställningslösningar, stärker fotfästet i Sverige genom att förvärva sin svenska distributör Tobit. Tobit är ledande på den regionala marknaden i norra Sverige med egen webbshop. Förvärvet kompletterar Scafom-rux svenska verksamhet i södra Sverige och skapar en stark plattform för expansion även i Norge och Finland.

För Tobits kunder innebär affären ännu bättre service med möjlighet att även hyra ställningar. 

– Jag är mycket nöjd med förvärvet av Tobit och ser fram emot att jobba med Johan Sandin. Tillsammans kan vi erbjuda försäljnings- och uthyrningslösningar till kunder i hela Sverige. Vi ser goda möjligheter att expandera vår verksamhet i norr givet de stora investeringar som kommer att ske i regionen, säger Anders Olausson, VD för Scafom-rux i Sverige och den som startade Scafom-rux svenska dotterbolag 2022 tillsammans med Tobias Persson.

Efterfrågan på Scafom-rux-produkter i norra Sverige är stor. Utöver Tobits befintliga försäljning finns en betydande marknad för uthyrning av ställningsmaterial, en affär som kräver mer kapital. Som en del av Scafom-rux kan affären skalas upp.

– Norrland blir centrum för en massiv satsning på den gröna omställningen. Enligt planerna kommer mer än 1000 miljarder investeras i nya stålverk, batterifabriker och energilösningar i regionen. Tobit är den största säljaren av byggnadsställningar i regionen. Scafom-rux kommer att kunna utnyttja den kommande boomen genom att använda Tobits nätverk och kundbas som vi har byggt sedan 2016, säger Johan Sandin, grundare av Tobit.

Scafom-rux planerar att integrera Tobit i det befintliga svenska dotterbolaget för att ha ett samlat kunderbjudande i Sverige. Tobit kommer därför att byta namn under 2024. Johan Sandin blir Area Sales Manager North för Scafom-rux svenska verksamhet.

– Tobit tillför nya dimensioner med sin webbshop, betalningslösningar och starka position i kundsegment som vi tidigare inte har bearbetat. Mot bakgrund av de stora investeringarna i norra Sverige är det viktigt för oss med stark närvaro i regionen. Förvärvet ger kunderna i norra Sverige möjlighet att hyra våra ställningar, medan kunderna i söder får tillgång till webshopen och en bredare produktportfölj, säger Koen de Wit, koncernchef för Scafom-rux Holding.

Foto: J.silvenord