Nyheter

Lundqvist trävaru köper in sig i norrländskt badrumsföretag

Lundqvist trävaru köper in sig i Podcomp. Allt sedan kompositföretaget Podcomp startades 2015 har man tagit allt fler marknadsandelar, mycket tack vare sitt moderna sätt att bygga badrum i fiberkomposit. Bolaget ägs av grundarna Peter Lundmark, Mikael Söderberg och Lindbäcks Group.

Och nu köper ytterligare ett Piteåföretag in sig i verksamheten – Lundqvist Trävaru.

– Vi har följt Podcomp under flera år. Att vi nu kliver in och investerar ligger helt i linje med vår ambition att fortsätta förenkla byggandet, säger Samuel Holmström, vd på Lundqvist Trävaru.

Fiberkomposit är ett lätt och tätt material som gör att badrum kan byggas i ett enda stycke till nyproducerade bostadshus. Det är Podcomps affärsidé i korthet och sedan starten för ungefär åtta år sedan har konceptet blivit alltmer populärt.

Nu köper Lundqvist Trävaru in sig i företaget och vd Samuel Holmström ser stora fördelar med samarbetet:

– Podcomps affärsidé är väldigt stark i sig själv och vi ser en stor potential i företaget. Vi vill hjälpa dem att utveckla den idén ännu mer, men också använde deras kunskaper och produkter i våra byggen. Jag tror att vi kommer att kunna växeldra på ett sätt som gör båda företagen bättre.

Peter Lundmark är vd för Podcomp och ser även han en stor uppsida med att Lundqvist Trävaru köper in sig i bolaget:

– Vi har haft med varandra att göra tidigare, men då primärt i olika typer av utvecklingsprojekt rörande digitala lösningar. Intrycket har alltid varit gott och när Lundqvist Trävaru visade ett så stort intresse och en så stor tro i vårt koncept blev beslutet enkelt att fatta, säger han. Som moderbolag och huvudägare till Podcomp har förstås också Lindbäcks Group haft ett finger med i spelet och Stefan Lindbäck ser med tillförsikt fram emot Podcomps framtid i den nya konstellationen. – Podcomp är redan idag en stor framgång som bolag, och just att man inte nöjer sig utan hittar nya samarbeten och vägar är något jag tycker sätter fingret på vad Podcomp är för typ av bolag.