Nyheter

Fasadgruppen växer inom balkonger genom förvärv

Fasadgruppen stärker sin danska balkongverksamhet genom förvärv av Alumentdk ApS (”Alument”).

Alument renoverar, installerar och glasar in balkonger samt erbjuder lösningar för bland annat takterrasser och solskydd. Verksamheten utgår från Kolding på Jylland men har också ett kontor i Glostrup utanför Köpenhamn. Arbeten utförs i hela Danmark för främst privata fastighetsägare och bostadsföreningar. Man agerar också underentreprenör åt andra byggbolag. Alument har 13 heltidsanställda och omsatte cirka 37 MDKK under sitt brutna verksamhetsår 2022/2023.

– Genom förvärvet av Alument stärker vi vår position inom balkonger på den danska marknaden, där vi ser en intressant potential framåt med möjligheter att skapa synergier med våra befintliga dotterbolag. Alument blir också vår första självständiga verksamhet på Jylland, säger Peter Andersen, landschef för Fasadgruppen Danmark.

– Jag och hela teamet på Alument ser fram mot att bli en del av Fasadgruppen. Det känns väldigt spännande att ta klivet in i en större kontext och få möjlighet att utveckla vår affär tillsammans med de andra balkongverksamheterna, säger Lars Bomholt, vd för Alument.

Fasadgruppen finansierar förvärvet med egen kassa. Säljaren har åtagit sig att återinvestera en del av köpeskillingen genom att inom tre månader efter tillträdet förvärva befintliga aktier i Fasadgruppen för ett belopp motsvarande drygt 2 MSEK. Aktierna som förvärvas genom återinvesteringen är föremål för ett överlåtelseförbud (s.k. lock up-åtagande) under 36 månader. Tillträde av Alument förväntas ske i januari 2024.