Nyheter

Säkra företagskassan i osäkra tider med rätt företagslån

Inflationen slår hårt mot den svenska ekonomin och byggbranschen är inget undantag. Allt fler säkrar nu företagskassan med ett lån, men vilka långivare ska man egentligen vända sig till?

Direkt efter pandemins utmaningarna inleddes ett krig som innebar nya påfrestningar för en redan hårt utmanad global ekonomi. Sedan dess har inflationen skenat, räntorna höjts och den svenska kronan dykt i värde. Allt detta har fått importpriserna att öka samtidigt som efterfrågan på byggarbete har varit i gungning.

För många svenska byggföretag gäller det att stålsätta sig för dagens utmaningar. Detta är så klart lättare sagt än gjort, men med hjälp av rätt företagslån kan skillnaden bli stor. Med god likviditet skapas ett utrymme för att både öka sin produktionstakt och/eller att upprätthålla ett slags status quo, utan att behöva tumma på personalkostnader.

Jämför lån gratis och enkelt

För att få en överblick över hur marknaden ser ut jämför företagslån hos Creddo. Där kan du snabbt och enkelt skapa dig en bild över vilken långivare som bäst passar dina behov. Tjänsten är helt gratis att använda och här finns information från över 20 betrodda långivare på den svenska marknaden.

Hos Creddo går det att läsa om företagslån i stort och ta del av djupgående texter om respektive långivare. Det går också att fylla i en gratis och icke-bindande ansökan för snabbt se vilka låneerbjudanden som passar just ditt företag.

En möjlighet att andas ut

I princip alla företag – aktiebolag som enskilda firmor – har vid något tillfälle lånat pengar till sin verksamhet. I ekonomiskt svåra tider är behovet desto större. Samtidigt är det också svårare för småföretagare att få lån, vilket Företagarna avslöjade i en rapport i våras. Den vanligaste anledningen till att de har svårt att få lån, skriver dem, är långivarnas höga krav på säkerhet och att kreditgivaren saknar förståelse för verksamheten.

Genom att använda sig av en låneförmedlare som Creddo ökar företagets chanser att få sin låneansökan godkänd. Detta eftersom man, genom bara några knapptryck, kan samla in offerter från över 20 aktörer på en och samma gång.

Att få ett företagslån beviljat kan i utsatta tider vara avgörande för att undvika konkurs, men det kan också innebära en möjlighet att andas ut och att kunna skifta fokus.

Nobelpristagaren Daniel Kahneman kunde i sina studier om beslutsfattande konstatera att vi har svårare att fatta beslut under situationer av ekonomisk oro, vilket han bland annat redovisade i sin bästsäljande bok Tänka, snabbt och långsamt.

Med en stabil avbetalningsplan behöver det inte heller innebära några större ekonomiska påfrestningar för den månatliga likviditeten, utan snarare ett tillfälle att använda tillskottet för att göra nödvändiga investeringar som bäddar för en starkare framtid.

Om Creddo

Sedan 2019 har Creddo specialiserat sig på att hjälpa små- och medelstora företag att jämföra och hitta lån som lämpar sig bäst för just deras verksamhet. Under åren har Creddo behandlat tusentals ansökningar inom flera olika branscher och hittat förmånliga lån på belopp från 10 000 kronor till 10 miljoner kronor. Men hjälp av Creddos lånespecialister finns möjligheten att hantera större förfrågningar upp till 100 miljoner kronor.