Nyheter

HandyDay hjälper en byggbransch i kris

Byggbranschen står inför stora utmaningar och många företag söker med ljus och lykta efter nya bygguppdrag. HandyDays innovativa tjänst “Bevaka byggupphandlingar” ger byggföretag ett verktyg för att enkelt hitta nya upphandlingar och möjliga affärer.

– Vi förstår de utmaningar som byggföretag står inför, och vi är här för att underlätta för dem genom att öppna upp för nya möjligheter, säger Bertil Winzenburg, VD HandyDay.

Genom HandyDays bevakningstjänst kan byggföretag hålla koll på anbudsförfrågningar från privata beställare som finns tillgängliga på HandyDays marknadsplats. Byggföretagen kan bevaka de kategorier av tjänster de är intresserade av och få notiser i realtid när passande anbudsförfrågningar publiceras. I HandyDay får företagen tillgång till aktuella upphandlingsdokument och de kan lämna sina anbud via plattformen.

– På HandyDays plattform finns riktiga pågående byggupphandlingar där byggföretag kan lämna anbud direkt. Det handlar alltså inte om information kring eventuella framtida projekt, fortsätter Bertil Winzenburg.

Med tjänsten hoppas HandyDay kunna minska effekterna av lågkonjunkturen genom att hjälpa företag i branschen att hitta nya uppdrag. I bästa fall kan byggbolagen på så vis både behålla sina anställda och gå ur krisen stärkta.

– HandyDay har skapat ett digitalt ekosystem som inte bara underlättar upphandlingsprocessen utan också främjar nya partnerskap, hållbarhet, samt möjliggör en tillväxt inom bygg- och fastighetsbranschen, betonar Bertil Winzenburg.

HandyDay är först i Norden med att introducera en tjänst där byggbolag kan hitta pågående anbudsförfrågningar från privata beställare.

*Se exempel på pågående upphandlingar: 

Byggupphandlingar Live

Foto: Thirdman