Nyheter

KlaraBo utser Urban Ottosson till interim CFO

KlaraBo har utsett Urban Ottoson till interim CFO. Urban har lång erfarenhet från rollen som CFO i flera börsnoterade bolag såsom, Hexpol, Ependion (Beijer Electronics), Lammhult Design Group med flera och driver även sedan 2014 ett investmentbolag.

Urban tillträder som interim CFO den 1 december och kommer att ingå i KlaraBos ledningsgrupp och rapportera till VD.

– Vi är glada att kunna välkomna Urban till oss som interim CFO. Urbans långa erfarenhet som CFO och ledare kommer vara ett värdefullt tillskott till finansfunktionen och för hela bolaget. Med Urbans kunskap och förståelse för hur det är att arbeta i ett börsnoterat bolag känns det tryggt att ha honom ombord, säger Andreas Morfiadakis, VD på KlaraBo.

Vidare förstärker KlaraBo sin ledningsgrupp med HR-ansvarig Maria Lindén. Maria har sedan i maj 2023 innehaft samma roll på konsultbasis men kommer från och med den 8 januari 2024 att vara anställd i bolaget och ingå i ledningsgruppen. Maria har lång erfarenhet från olika befattningar inom HR bland annat från Lantmännen, Verisure och Pågen.

– Maria är en driven och erfaren ledare med en förmåga att utveckla ledarskap, kultur och organisation. Vi är glada att nu kunna anställa henne så hon kan fortsätta bedriva KlaraBos utvecklingsarbete inom HR-området samt ta plats i ledningsgruppen, avslutar Andreas Morfiadakis.

Foto: Sora Shimazaki