Nyheter

Svefa: ”Ny fastighets­politik kan hjälpa förorter”

”Staten behöver i högre grad främja och stötta förorternas viktiga öar av företagar­föreningar, bostadsrätts­föreningar, samfällighets­föreningar och kluster av småföretag.”

Det skriver Johan Norrsell, Svefa i en debattartikel i Svenska Dagbladet:

”Trots alla ambitiösa politiskt initierade satsningar som i decennier genomförts i utanförskaps- och miljon­programs­områden, samlade under förpliktigande namn som till exempel Blomman­satsningen, Ytterstads­satsningen, Storstads­satsningen och Järva­lyftet, får vi nu dagliga signaler om ett allt ohållbarare utanförskap med ökad gängkriminalitet och ett alltmer utbrett dödligt våld.”

”Vi på Svefa vill – som verksamma konsulter i fastighets­branschen med erfarenhet av att stötta fastighets­ägare och föreningar i utanförskaps­områden – lyfta det vi anser har varit en stor brist i genomförda satsningar och vilka grepp vi anser måste till för att kunna vända den negativa utvecklingen.”

Läs hela debattartikeln här:

https://www.svd.se/a/KnJrry/johan-norrsell-ny-fastighetspolitik-kan-hjalpa-fororter