Nyheter

Mal Proff öppnar sin fjärde butik i Sverige

Mal Proff är återförsäljare av färg och måleritillbehör och kedjan vänder sig enbart till yrkeshantverkare med fokus på måleribranschen. Mal Proff har haft en stark tillväxtresa i Sverige och kedjan har på kort tid öppnat butiker i Uppsala, Västerås och Norrköping. Igår invigdes den nya butiken i Linköping och fler finns planerade.

Under invigningen var både kunder och leverantörer på plats och välkomnades av det nya butiksteamet och Mal Proffs VD, Matts Rylander.

– Vi på Mal Proff är mycket glada över att få välkomna Linköpings alla proffsmålare till oss. Vår ambition är att proffsmålarna skall uppleva att de finner allt de behöver för lyckas med sina projekt hos oss. Hela vårt erbjudande är anpassat efter deras behov. Vi erbjuder ett av branschens största utbud av färg, måleritillbehör och spackel för proffsmålare. Vårt team har gedigen erfarenhet från branschen och att tillgodose proffsmålarnas behov. Vi har konkurrenskraftiga villkor och ett stort fokus på att förenkla proffsmålarnas vardag, säger Matts Rylander, VD på Mal Proff.

Det var många kunder och leverantörer på plats under invigningen och butiksteamet som består av Gunnar Martinsson, butikschef, och Emelie Ross, butikssäljare, hade fullt upp. Såväl Gunnar som Emelie har arbetet inom färghandeln under många år och skaffat sig en god förståelse för proffsmålarnas vardag och utmaningar.

– Det är få förunnat och mycket inspirerande att få vara delaktig i den resa vi gör på Mal Proff och att ta ansvar för butiken i Linköping. Både jag och Emelie har jobbat många år i branschen och vi tycker Mal Proff erbjuder ett unikt koncept som vi tror kommer passa Linköpings proffsmålare perfekt. Eftersom vi enbart riktar oss till yrkeshantverkare och i synnerhet till proffsmålarna kan vi lägga all vår kraft på att skapa en skräddarsydd lösning för just dem. Vi ser fram emot att välkomna alla proffsmålare och bidra till att de lyckas i sina projekt, säger Gunnar Martinsson, Butikschef Mal Proff Linköping.

Mal Proff är en del av Mestergruppen, som är en ledande bygghandelskoncern såväl i Norge som Sverige. I Sverige finns sedan tidigare varumärkena XL-BYGG och BOLIST. Mal Proffs nya butik ligger på Barhällsgatan 14 i Linköping och tvärs över gatan ligger byggvaruhuset XL-BYGG som drivs av Johan Adolfsson och Adrian Kanebäck. Såväl Mal Proff som XL-BYGG ser många fördelar med att de blir grannar.

– Mal Proff är specialister på att tillgodose proffsmålarnas behov medan XL-BYGG vänder sig till en bredare målgrupp. Tillsammans kan vi nu erbjuda Linköpings yrkeshantverkare ett ännu större produktutbud och en ännu bredare kompetens. Vi kommer ha ett nära samarbete och tillsammans kan vi förenkla vardagen för fler yrkeshantverkare. Det är bra för kunderna och det är bra för oss, säger Matts, Johan och Adrian.