Nyheter

Nya R290 A2W Aquarea M-serien från Panasonic

Panasonic Heating & Cooling Solutions introducerar nu sin senaste generation av Aquarea luft/vattenvärmepumpar med den nya M-serien. Tack vare sitt nya, modulära koncept möjliggör M-serien fler applikationsval med olika inomhusenheter, tillgängliga i All-in-One och Bi-Bloc, samt alternativ med fullständig styrenhet eller endast fjärrkontroll för grundläggande funktionalitet.

Det nya avancerade systemet använder det naturliga köldmediet R290 för en mer hållbar lösning och inkluderar Panasonics första T-CAP R290 utomhusenhet som har en ny injektionskompressor. M-serien har också en hydraulisk anslutning mellan inomhus- och utomhusenheterna för enkel och okomplicerad installation utan behov av F-gascertifiering.

Flexibel och passar alla livsstilar

Med sin banbrytande design erbjuder M-serien en rad flexibla installationsalternativ. Nytt för M-serien är att utomhusenheten kan fungera som ett fristående system med bara en fjärrkontroll inomhus, vilket gör den till ett perfekt val för dem som vill ha grundläggande funktioner.

Husägare kan välja förbättrad funktionalitet genom att integrera den mer avancerade styrenheter eller också välja mellan ett Bi-bloc- eller All-in-One-system. Tack vare dessa valmöjligheter kan Aquarea M-serien tillgodose en mängd olika funktionsbehov och fastighetstyper, vilket garanterar en skräddarsydd lösning för varje användare.

Naturligt köldmedium

Med hållbarhet i fokus för sina innovationer använder Panasonic det naturliga köldmediet R290 i sin nyaste serie tack vare dess låga GWP (Global Warming Potential) på bara 3, vilket innebär att det har en lägre miljöpåverkan när det släpps ut i atmosfären jämfört med andra köldmedier och möjliggör en mer energieffektiv lösning.

Panasonics toppmoderna teknik maximerar säkerheten när det gäller R290-kraven, och M-serien har en icke-brandfarlig styrenhet, luft-/kylmedelseparator och en strömbox som innehåller jordkabel med förseglade anslutningar för att du ska kunna känna dig trygg.

Effektiv prestanda

M-serien levererar imponerande prestanda, även under extrema utomhusförhållanden, med en maximal vattenutloppstemperatur på 75°C vid -10°C utomhustemperatur och möjlighet att leverera 55°C varmvatten vid -25°C utomhustemperatur. T-CAP utomhusenheter bibehåller värmekapaciteten ner till utomhustemperaturer på -20°C och kan arbeta ner till -28°C. Detta gör den idealisk för eftermonteringsprojekt och renoveringar som kräver höga vattentemperaturer för radiatorer. Dessutom kan den nå en varmvattentemperatur på upp till 65°C utan värmare och möjliggör sterilisering av vattentankar utan behov av en reservvärmare.

M-serien har en förbättrad design med en vibrationsdämpande struktur, omarbetat chassi och optimerad fläkthastighet för att minska bullernivåerna och säkerställa en bekväm och lugn miljö. Enheterna har ett lågt ErPljudvärde, minst 53B(A) , som kan sänkas ännu mer i ”super tyst läge”, vilket minimerar störningar i alla miljöer.

Utomhusenheterna i M-serien har Panasonics unika och tillförlitliga R290 scrollkompressorteknik. Den nya kompressorlogiken gör att enheterna kan maximera kapaciteten vid lägre utomhustemperaturer.

Tilltalande design

T-CAP utomhusenheterna finns nu i en elegant antracitgrå design som smälter in sömlöst i alla miljöer.

All-in-One-enheterna erbjuder den ultimata utrymmesbesparande lösningen för alla hem, med ett litet fotavtryck på bara 598 x 600 mm och kan snyggt ställas upp med andra stora apparater som kylskåp och/eller tvättmaskin för att minska det utrymme som krävs för installationen. Tack vare den låga höjden kan den även installeras med en ventilationsenhet ovanpå.

Enkel anslutning

Systemen levereras med en helt ny styrenhet som möjliggör flexibel installation och enkel internetanslutning via den nya frontpanelen. För att göra det ännu enklare har fjärrkontrollen i M-serien utformats i harmoni med hela systemet, med optimerat användargränssnitt och förbättrade funktioner.

Detta inkluderar avläsning av vattentryck på hemskärmen för bekvämlighet, kostnadseffektivt bivalent läge med logik för effekttariff och ett system med dubbla styrenheter för oberoende styrning av två zoner i hemmet. Systemen har möjlighet till smart styrning och övervakning av energiförbrukning.

Aquarea Service Cloud är tillgängligt för installatörer och underhållsföretag, vilket möjliggör fjärrövervakning i realtid av en mängd installationer för ökad kundnöjdhet. För slutanvändare finns Panasonic Comfort Cloud App tillgänglig för enkel och intuitiv energihantering med bekväm fjärrstyrning av hela utbudet av värme- och varmvattenfunktioner.