Nyheter

Hogia växlar upp sin storsatsning inom fastighetsbranschen

Nu tar Hogia nästa steg i sin offensiva satsning på fastighetsbranschen. Sedan förvärvet av fastighetssystemet DinHyresvärd i mars har Hogia arbetat aktivt för att lösa fastighetsägares utmaningar.

– Hogia DinHyresvärd håller på att förändra branschen – det är ett kraftfullt och modernt fastighetssystem som ständigt utvecklas i samarbete med partners och kunder. Sedan förvärvet för åtta månader sedan har vi fått över 100 nya kunder. Varannan dag väljer ett nytt fastighetsbolag oss, vilket troligtvis gör oss till det snabbast växande företaget i branschen. Vi har anställt 13 nya medarbetare för att möta det stora intresset och vidareutveckla Hogia DinHyresvärd, säger Mikaela Falk, verksamhetsansvarig på Hogia Fastighetssystem.

Nästa steg i denna satsning är att anpassa ekonomisystemet OpenBusiness ytterligare enligt fastighetsbranschens behov. En stor utmaning för branschen är hur moms ska hanteras på inkommande fakturor. Därför är en av nyheterna i OpenBusiness automatisk hantering av reducerad moms.

Med hjälp av AI och Machine learning har Hogia utvecklat smart funktionalitet som gör det enkelt att dra rätt moms på inkommande fakturor. Det gör Hogia till den enda heltäckande leverantören av ekonomi-, HR- och fastighetssystem som är specialiserad på fastighetsbranschen.

– Även om Hogia är en heltäckande leverantör vill jag vara tydlig med att kunder inte måste välja alla våra lösningar. Vi ser framtidens fastighetsförvaltning som ett ekosystem av partners. Olika system och funktioner ska vara enkla att integrera och anpassa utifrån förändrade behov. Men givetvis hoppas vi att det naturliga valet blir Hogia som helhetslösning – det innebär bland annat fördelar som gemensam support, fortsätter Mikaela Falk.

Marknadens fastighetssystem har länge dominerats av ett fåtal aktörer. Mikaela Falk anser att Hogia DinHyresvärd är uppstickaren som utmanar branschen att utvecklas. Satsningen på fastighetssystemet är en av de största som Hogia någonsin har gjort.

‒ Vår målsättning är att bli den ledande systemleverantören till fastighetsbranschen. Satsningen är helt rätt i tiden. Det första steget var förvärvet av DinHyresvärd i våras, som gjorde oss till en helhetsleverantör. Vår goda ekonomiska situation gör att vi har musklerna att satsa långsiktigt och vi siktar på att Hogia Fastighetssystem ska fördubbla sin omsättning inom tre år. Hittills har försäljningen i år överträffat våra mest offensiva prognoser, säger Niklas Rönn, vd Hogia AB.

Hogiagruppen som ägare innebär långsiktighet och trygghet under den rådande lågkonjunkturen – Hogia DinHyresvärd kan gasa medan andra tvingas bromsa. Hogia har funnits i 43 år och använder inget riskkapital.