Nyheter

Rockpanel lanserar ny texturerad fasadbeklädnad

I århundraden har sten utgjort grunden i både den svenska och globala byggnadstraditionen – och denna trend fortsätter. Därför har fasadproducenten Rockpanel just lanserat sin nya texturerade fasadbeklädnad Stones, tillverkad av vulkanstenen basalt och upp till 50 procent återvunnet material. Fasadbeklädnaden, som är utformad för att efterlikna sten, kommer att finnas tillgänglig med både en slät och texturerad yta i naturliga nyanser, vilket ger stor designfrihet.

Sten är ett av världens äldsta byggmaterial och det tidlösa uttrycket hos natursten fortsätter att prägla byggindustrin. Därför har fasadproducenten Rockpanel lanserat den nya fasadbeklädnadsserien Rockpanel Stones, som hämtar inspiration från stenens elegans.

Rockpanel Stones förenar den klassiska byggnadstraditionen med moderna bearbetningsmöjligheter, eftersom fasadskivor med texturerade ytor som sten enkelt kan hanteras på samma sätt som trä.

– Med Rockpanel Stones har vi velat skapa en serie som ger designfrihet så att arkitekter och entreprenörer kan fokusera på att utveckla en unik stil, säger Matias Testart, Business Manager på Rockpanel Sverige.

Precis som företagets andra fasadskivor är Rockpanel Stones tillverkat av basalt och upp till 50 procent återvunnet material. När fasaden är uttjänt är materialet helt återvinningsbart och kan återanvändas i produktionen av nya stenullprodukter genom återvinningsprogrammet Rockcycle.

Texturerad och livlig – eller slät och elegant

Den nya serien Rockpanel Stones kommer i två kollektioner, var och en med sin egen naturliga yta. Kollektionen Rockpanel Stones Textured erbjuder fasadbeklädnad som ger liv åt ytan med sin återgivning av naturstenens karaktäristiska och texturerade utseende.

– Rockpanel Stones Textured finns i ett urval av tio naturliga nyanser som harmonierar med naturen och smälter samman med sin omgivande miljö, fortsätter Matias Testart.

Om man istället föredrar en polerad fasad finns kollektionen Rockpanel Stones Smooth i den andra änden av skalan.

– Rockpanel Stones Smooth har en enkel och slät yta som skapar rena linjer och ger fasaden en stram look. Den kollektionen finns tillgänglig i sex minimalistiska färger, förklarar Matias Testart.

Även om de två kollektionerna har olika ytor, lyckas båda ändå fånga stenens tidlöshet.

Kreativiteten är bara ett stenkast bort

Rockpanel Stones ser ut som sten och är tillverkad av sten, vilket ger tekniska fördelar som hög motståndskraft mot brand, fukt och temperaturvariationer. Det innebär också att de färgäkta skivorna är hållbara, har låga underhållskrav och en lång livslängd – allt utan att kompromissa med designmöjligheterna.

– Endast fantasin sätter gränser när man arbetar med fasadskivorna från Rockpanel Stones. Du kan böja och kapa skivorna till önskad form eller fräsa mönster på ytan. På så sätt kan man anpassa skivorna till projektet och skapa unika fasader genom att kombinera färger och texturer, avslutar Matias Testart.