Nyheter

Daniel Lindén blir vd för ByggPartner

Byggentreprenören ByggPartner med cirka 600 medarbetare och verksamhet i Mellansverige får ny vd i Daniel Lindén, senast regionchef för Serneke.

Daniel Lindén, 50, har rekryterats som ny vd för ByggPartner. Han är uppvuxen i Ludvika och bor numera i närheten av Karlstad, där han de senaste fem åren varit regionchef för Mellansverige på Serneke. Innan dess hade Daniel Lindén en nästan 20-årig karriär på Skanska, där han haft flera chefsposter, bland annat som distriktschef i Värmland.– Jag är mycket nöjd över att vi får Daniel Lindén som ny vd. Han kommer med sin breda byggkompetens starkt bidra till att ByggPartner fortsätter utvecklas som en lönsam och ledande byggare i utvalda marknader i Mellansverige, säger Sture Nilsson, koncernchef för ByggPartnerGruppen.

ByggPartner ingår i ByggPartnerGruppen, en av Sveriges större byggkoncerner som även omfattar Åhlin & Ekeroth och Flodéns. Som ett naturligt led att förstärka koncernledningen kommer Sture Nilsson från och med slutet av första kvartalet 2024 helt fokusera på sin roll som koncernchef för ByggPartnerGruppen och därmed lämna över uppdraget som vd för ByggPartner.

– Det här känns fantastiskt roligt. Jag är stolt, inspirerad och ödmjuk inför uppdraget att leda ett så välrenommerat, sunt och värderingsstyrt företag med så många skickliga medarbetare och fina kundsamarbeten, säger Daniel Lindén, tillträdande vd för ByggPartner.

Daniel Lindén tillträder som ny vd för ByggPartner den 1 mars 2024.